Annonce
Hedensted

Flexa flytter halvdelen af sine ansatte til Aarhus: Erhvervsforening venter ikke stor forandring

Børnemøbelproducenten Flexa i Hornsyld flytter hovedkontor og 32 medarbejdere til Aarhus primo april. Arkivfoto: Mette Mørk
Til april flytter børnemøbelproducenten Flexa sit hovedkontor fra Hornsyld til Aarhus. Flytningen vil rykke virksomheden tættere på forbrugerne, mener administrerende direktør. - Det er altid ærgerligt, når eksisterende virksomheder rykker sine medarbejdere ud af byen, siger formand for Hornsyld Erhvervsforening.
Annonce

Hornsyld: Børnemøbelproducenten Flexa flytter i starten af april sit hovedsæde til Aarhus centrum, og det resulterer i, at næsten halvdelen af virksomhedens 70 danske ansatte i Hornsyld kan se frem til en ny arbejdsplads i storbyen, nærmere betegnet i ejendommen Bispegården med et lejemål på 1100 kvadratmeter.

Årsagen til flytningen er, at Flexa ønsker at flytte tættere på sine forbrugere og ansætte flere unge medarbejdere til arbejdet med onlinehandel, som har været svære at skaffe til Hornsyld på grund af dårlige transportforbindelser til byen. Samtidigt med flytningen åbner Flexa en 200 kvadratmeter stor butik i Bispegården kaldet Flexa House, som bliver den anden butik i Danmark, hvor kunderne kan se på legehuse og børnestole.

Carsten Dan Madsen er administrerende direktør i Flexa, og han fortæller, at fokus på design og udvikling frem for produktion har været med til at flytte hovedkontoret til Aarhus.

- Virksomheden er i Danmark gået fra at være producent til i dag at bruge flere kræfter på design og udvikling af børnemøblerne. Derfor har vi brug for et nyt hovedkvarter, hvor vi kommer tæt på kunderne, og det lægger Hornsylds placering desværre ikke op til.

Flexa

Flexa blev stiftet af Else og Henning Lykke Jensen i 1972 i Bisholt.

Virksomhedens hovedsæde med 70 ansatte ligger i Hornsyld, hvor lager og distribution også ligger. Hovedsædet flytter til Bispegården i Aarhus primo april.

Produktionen udføres i Estland, hvor Flexa har tre farbrikker med 250 ansatte. Der findes 140 Flexa-butikker i verden, og møblerne sælges i Europa, Asien, Nordafrika og Hawaii.

I 2010 gik virksomheden konkurs, og koncernen blev samlet i et nyt selskab, Flexa4dreams A/S. I 2018 lå omsætningen på 378 mio. kroner.

I 2012 blev Carsten Dan Madsen administrerende direktør og fik retableret Flexa.

Annonce

Lager bliver tilbage

Produktionen af børnemøbler i det danske design har holdt til i Estland de seneste 10 år, mens blandt andet administration og lager- og distributionsfaciliteter har hørt hjemme i Hornsyld.

Men til april vil kun sidstnævnte og et protoværksted blive tilbage i Hornsyld.

- Flexa har endnu ikke taget stilling til, hvad den overskydende plads, hvor administrationen i øjeblikket arbejder, skal bruges til i Hornsyld, siger Carsten Dan Madsen til Folkebladet.

Hos Hornsyld Erhvevsforening er man kede af, at Flexa flytter arbejdspladser ud af byen.

- Det er altid ærgerligt, når eksisterende virksomheder rykker sine medarbejdere ud af byen. Jeg er dog ikke sikker på, at det vil give voldsom stor skade på fx foreningslivet eller butikkerne i Hornsyld, eftersom mange af de Flexa-ansatte, som får tilbudt ny arbejdsplads i Aarhus, ikke bor i Hornsyld, siger Søren Eslund, der er formand for Hornsyld Erhvervsforening.

Annonce

Vil beholde medarbejdere

Hos Flexa ser man det som en naturlig del at transportere sig for at arbejde, og derfor håber Carsten Dan Madsen, at alle siger ja til den nye arbejdsplads i Aarhus.

- Jeg håber, at de 32 medarbejdere flytter med Flexa til Aarhus, og reaktionen fra dem har været positiv. Det nye hovedkontor kommer til at ligge to minutters gang fra Aarhus Banegård, så forbindelsen til arbejdet bliver ikke en udfordring for de medarbejdere, der fx kommer fra Horsens eller Silkeborg.

Flexa-medarbejdere, der skal flyttes til Bispegården i Aarhus, består af ledelsen, it, økonomi, salg, marketing og designudvikling.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Kvalitet i stedet for tom reklame

Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Annonce