Annonce
Odder

Flertallet er imod rækkehuse i Hou Strandpark

Der er kommet 29 kommentarer til forslaget om ændringer i Hou Strandpark, og hovedparten er imod. Foto: Søren E. Alwan

Der er kommet 29 indsigelser mod et forslag, der skal gøre det muligt at bygge tæt-lav bebyggelse i Hou Strandpark. Grundejerforeningen og mange lodsejere argumenterer mod planerne.

Hou: Drop ideen om rækkehuse i Hou Strandpark. Sådan lyder det i flertallet af de indsigelser, der er kommet til en ændring af lokalplanen for området. Tirsdag eftermiddag skal miljø, teknik og kulturudvalget i Odder Kommune behandle forslaget.

Blandt modstanderne mod rækkehuse er Grundejerforeningen for Hou Strandpark, en hel del beboere på vejen samt andre, der ejer en grund i området. Det gælder bl.a. Vesterbo Huse, som lige nu har seks parcelhusgrunde til salg.

- Inden for de sidste år har jeg solgt fire grunde. Jeg har flere interesserede til de resterende seks grunde, men disse kunder afventer udfaldet af forslag til tillæg til lokalplan 5025b. Såfremt tillægget bliver vedtaget, ønsker de ikke at investere i byggegrund og hus og fravælger dermed Hou Strandpark, skriver direktør Jørn Vestergaard Hansen fra Vesterbo Huse.

Der er 22 høringssvar fra grundejere i Hou Strandpark og fire fra andre borgere, der også er imod rækkehuse. Et gennemgående argument er, at beboerne i området har bygget i tillid til den eksisterende lokalplan.

Annonce

Det siger forvaltningen

I et notat kommenterer teknik- og miljøforvaltningen de indsigelser, der er kommet mod forslaget til tillæg nr. 1 til lokalplan 5025b for Hou Strandpark.Her kan man bl.a. læse, at rækkehusenes højde ikke må overstige 6,5 meter over terræn, samt at områdets grønne kiler bevares.

Desuden hedder det, at en væsentlig værdiforringelse af de huse, der allerede er bygget, vurderes ikke realistisk. Og at ændringen af lokalplanen er en erstatningsfri regulering, der ikke kan forpligte kommunen til at betale erstatning eller overtage boliger.

Det hedder også, at vejene ikke vil blive mærkbart mere slidte, hvis der bygges rækkehuse.

Stille sted med god udsigt

Gert og Hanne Thomasen fortæller f.eks., hvordan de købte en grund i juli sidste år. De gik efter et stille sted med god udsigt, hvor der kun er parcelhuse, og de glæder sig til at flytte til Hou.

- Men midt i glæden kom nyheden om lokalplantillægget som en bombe for os. Ikke fordi vi har noget imod rækkehuse/klyngehuse, men fordi vi netop ud fra nuværende gældende lokalplan i fremtiden skal bo i et parcelhuskvarter med ro og luft og ikke i et område med rækkehuse til udlejning eller på andelsbasis, skriver parret i deres indsigelse.

Andre spørger, om det nu er nødvendigt at lave parcelhusgrunde om til rækkehus-grunde for at få dem solgt.

- Der er ikke gjort forsøg på at sælge området som parcelhusgrunde. Derfor er sælgers påstand om, at det ikke har været muligt at sælge dem, ikke rigtig. Området er ikke engang byggemodnet, skriver Henning Fredsted.

Han frygter, at hvis politikerne i første omgang siger god for, at der kan bygges 38 rækkehuse, vil det være umuligt at sælge flere parcelhusgrunde, og derfor vil der med tiden komme flere rækkehusområder.

Huse taber i værdi

Andre frygter rækkehuse i op i 8,5 meters højde og en ubrudt række af huse, der vil tage udsigten. En del indsigelser går på, at parcelhuse vil tabe i værdi, hvis der kommer rækkehuse til udlejning eller som andelsboliger.

Desuden mener flere, at rækkehuse ikke vil tiltrække børnefamilier, som Hou har brug for. Andre frygter, at flere beboere vil slide mere på vejen, som grundejerforeningen har ansvaret for.

To indsigere ønsker, at lokalplanen skal give mulighed for at lave småbygninger ved de såkaldte pyramidehuse, der blev bygget i området for nogle år siden, og en enkelt af dem hilser rækkehuse velkomne.

Endelig har forsyningsselskabet Samn nogle betragtninger om behovet for et regnvandsbassin i området.

Trods indsigelserne anbefaler kommunens forvaltning, at forslaget vedtages uden ændringer af politikerne.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce