Annonce
Hedensted

Flertal vil lade motorvejsvartegn blive i depot

I ca. 25 år har Asbjørn Lønvigs skulpturer prydet motorvejsindgangen til Hedensted og Løsning. Det behøver de ikke længere, mener flertal. Foto: Mads Dalegaard
673 borgere ønsker ikke at bruge 140.000 kr. på at få istandsat og genoprejst H'erne ved afkørsel 58, viser afstemning.

Hedensted: Med mere end 1100 stemmer mener størstedelen af Folkebladets brugere ikke, at der skal ofres rundt regnet 140.000 kr. på at få istandsat H'erne.

De to markante skulpturer ved motorvejsafkørslen bliver på grund af sin dårlige stand kørt i depot senere på året, og der kan de fint blive, lyder det fra 61 pct. af svarene i en afstemning på hjemmesiden.

33 pct. mener, der bør ofres penge på en restaurering og efterfølgende genrejsning, mens resten hverken er for eller imod.

Også på de sociale medier har de efterhånden 25 år gamle vartegn været debatteret med både skarpe og splittede holdninger.

- Jeg synes, det er synd, hvis de ikke kommer op igen. Som barn flyttede vi til Fyn, og hver gang vi skulle besøge familie i Hedensted, var det dem, jeg kiggede efter. Så vidste man bare, man var hjemme igen. Og den dag i dag er det mine børn, der ved, vi er hjemme, når vi ser dem på motorvejen, skriver Tanja Østergaard Rathmann.

Omvendt lyder det også fra en håndfuld lokalt fødte, at de trods et helt liv i området ikke havde opdaget dem, mens både Tina Molgaard Dalhoff Knudsen og Jes Tollerup Knudsen slet og ret konstaterer:

- Kønne har de aldrig været.

Der er endnu ikke taget stilling til, hvad der skal ske med de to vartegn, når de senere på året pilles ned. Sikkert er det dog, at de - som blev skabt af den lokale kunstner Asbjørn Lønvig - ikke kommer op igen førend en ny motorvejsafkørsel er bygget som forlængelse af en forventet udvidelse af E45.

Dansk Folkeparti har meldt ud, at de vil kæmpe for at finde pengene til en bevarelse i de nuværende budgetforhandlinger.


Hvis man som kommune har valgt et vartegn, er det helt utilstedeligt ikke at vedligeholde det.

Kurt Herløv Mortensen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Formand for landets intensivlæger: - Børn med corona kan blive efterårets store udfordring

Annonce