x
Annonce
Brædstrup

Flertal i Grædstrup går ind for sammenlægning med Sdr. Vissings menighedsråd

Ud over sammenlægning af de to menighedsråd i Grædstrup og Sdr. Vissing var der også debat om det planlagte byggeri af et nyt sognehus, der skal opføres her ved graverhuset ved Grædstrup Kirke. Arkivfoto: Peter Hald
Første skridt er taget i fusionen mellem Grædstrup og Sdr. Vissings menighedsråd. Flertal i Grædstrup stemte for. Nu venter afstemning i Sdr. Vissing.

Grædstrup: På et menighedsmøde 6. februar i Grædstrup Kirke viste der sig et flertal for at lægge Grædstrup menighedsråd sammen med menighedsrådet i Sdr. Vissing. Ud af 15 stemmeberettigede på mødet stemte de 11 for sammenlægningen, tre var imod, og en stemte blankt, oplyser formanden for Grædstrups menighedsråd Jens Christian Nielsen.

Næste skridt bliver en tilsvarende afstemning i Sdr. Vissing tirsdag 11. februar. Dette møde finder sted i konfirmandstuen klokken 19. Mødet er offentligt.

Bliver der også flertal for en sammenlægning ved mødet 11. februar, er vejen banet for, at de to menighedsråd kan lægges sammen til et. Men der skal være flertal begge steder.

Selve sognene skal ikke lægges sammen. Uanset udfaldet af afstemningen på tirsdag vil der fremover stadig være noget, der hedder Grædstrup Sogn og Sdr. Vissing Sogn. Men de to sogne kan altså få et fælles menighedsråd, og det skyldes, at der i forvejen er et tæt samarbejde mellem de to nuværende menighedsråd.

Annonce

Debat om sognehus

På mødet i Grædstrup Kirke torsdag aften var der ud over sammenlægningsforslaget også et andet emne, der kom til debat. Sagen er, at menighedsrådet i Grædstrup gerne vil bygge en ny konfirmandstue eller sognehus i tilknytning til det nuværende graverhus ved Grædstrup Kirke.

- Der blev spurgt ind til, om sammenlægningen af menighedsrådene vil få konsekvenser for det nye sognehus. Der er svaret, at der ikke er nogen sammenhæng. De to ting vil ikke påvirke hinanden, siger Jens Christian Nielsen.

- Der blev også spurgt til, om det er nødvendigt med et nyt sognehus?

- Ja, det er rigtigt. Det mener vi, at det er. Vi har hele tiden i Grædstrup gerne villet beholde den gamle konfirmandstue, men det lykkedes ikke (bygningen blev solgt, red.). Derfor finder vi en anden løsning med at bygge til ved graverhuset

- Men kunne man ikke nøjes med at bruge mødefaciliteter i Sdr. Vissing?

- Det er menighedsrådets klare opfattelse, at vores opgave ikke er at tvinge befolkningen i Grædstrup Sogn til Sdr. Vissing. Vores opgave er at bevare kirken og de mødefaciliteter, der skal til. Teoretisk set kunne man nøjes med et forsamlingshus et eller andet for hele pastoratet. Den diskussion kan man altid tage, men det kan vi ikke bruge til så meget. Det er ikke vores opgave at begynde at lukke Grædstrup Sogn. Beslutningen er truffet, og huset er principgodkendt. Det skal bygges, siger Jens Christian Nielsen.

- Hvad vil det koste?

- Der er vi ikke helt færdige endnu. Jeg kan ikke lide at slynge tal ud, når vi ikke ved mere. Det, vi har sagt til arkitekten, er, at vi ønsker et godt gedigent byggeri med en pæn arkitektur, der passer ind i området, og det skal være vedligeholdelsesfrit. Og det koster lidt ekstra. Det bliver omkring 60 kvadratmeter plus det eksisterende. Et par millioner kroner kan sandsynligvis ikke gøre det, lyder det fra menighedsrådsformanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Politiet og kommunen advarede om at besøge Den Genfundne Bro: - Hvis der havde været for mange her, var vi gået igen

Hedensted

On the Corner kan ikke få corona-lån: Vi ved ikke, hvornår hjælpepakkerne kommer

Hedensted

Påskefrokost og familiesamvær er rykket udenfor: Vi er nødt til at gøre, som Mette siger

Annonce