Annonce
Ikast-Brande

Flertal for lokalplan på Nordlundvej

De påtænkte 100 boliger skal opføres på Nordlundvej vest for rideskolen. Træerne her er allerede fældet. Arkivfoto: Mikael Lund
Et flertal i teknik- og miljøudvalget anbefaler lokalplan om over 100 nye boliger i Brande.

Brande: Et flertal i teknik- og miljøudvalget går ind for den lokalplan og det kommuneplantillæg, der skal gøre det muligt for BM Invest at opføre over 100 boliger på Nordlundvej vest for rideskolen.

Det står klart efter tirsdagens møde i udvalget, hvor sagen var på dagsordenen.

Et flertal bestående af Venstres og Dansk Folkepartis i alt fire medlemmer af udvalget kunne gå ind for planerne, den konservative Heinrich Rune tog forbehold, mens udvalgets to socialdemokrater, Birthe Sørensen og Kirsten Hoffmann, stemte imod med den begrundelse, at de ønsker et beplantningsbælte mod syd (Brandlund Hede) og genetablering af stiforløbet.

Annonce

Omvendt angiver Venstres formand for udvalget, Henrik Engedahl, de højrøstede krav om flere byggegrunde, der kom fra Brande i forbindelse med valgkampen i 2017, som en af de primære årsager til at stemme for lokalplanforslaget, og han mener ikke, de indsigelser og input, der er kommet i form af blandt andet to underskriftsindsamlinger, skal stoppe projektet.

Klage fra DN

Med til historien hører, at Danmarks Naturfredningsforening har påklaget, at der ikke er udført en miljøvurdering af planerne.

Denne klagesag ligger i øjeblikket til afgørelse hos Planklagenævnet, men om klagen har opsættende virkning, er endnu uafklaret, oplyser Henrik Engedahl.

Har klagen opsættende virkning, sættes projektet i stå, men indtil spørgsmålet om opsættende virkning - ikke selve klagen, som kan forventes at tage over et år at behandle - er afklaret, har den det i hvert fald ikke, oplyser udvalgsformanden.

Han pointerer videre, at udgangspunktet for udvalgets behandling af sagen er, at der ikke er gjort noget forkert fra den kommunale forvaltnings side.

Inden lokalplanen og kommuneplantillægget kan betragtes som endeligt vedtagne, skal de først en tur forbi økonomi- og planudvalget og derefter behandles af det samlede byråd, som mødes igen mandag 3. maj.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

En vaskeægte, spil-levende legende blev hædret med kongelig belønningsmedalje, bog, taler og kærligt dril

Annonce