x
Annonce
Horsens

Flertal bad avisen undersøge fremtiden for gågadens cykelpumpe: Her er kommunens svar

Når renoveringen er færdig, kan cyklister på gågaden atter pumpe luft i dækkene via en cykelpumpe i krydset, hvor Søndergade møder Hospitalsgade. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Gennem en afstemning blandt Folkebladets læsere blev det besluttet, at avisen skulle undersøge, om der atter bliver installeret en cykelpumpe på gågaden. Her er svaret.

Horsens: Har du den seneste periode lagt vejen gennem gågaden i Horsens med en cykel på flade dæk i håb om at kunne få dem pumpet, er du meget vel blevet skuffet.

For som Jes Møller indirekte konstaterer i en henvendelse til Horsens Folkeblad, er den cykelpumpe, der tidligere stod ved krydset, hvor Søndergade møder Hospitalsgade, ikke længere at finde.

"Kommer der cykelpumper igen? Den foran Mr. er væk," skriver Jes Møller i sin henvendelse, der for nyligt fik flest stemmer, da Folkebladet lagde det ud til jer læsere at afgøre, hvilket spørgsmål om gågaderenoveringen avisen skal undersøge.

Folkebladet har nu undersøgt sagen og kan meddele, at bortgangen af cykelpumpen kun er midlertidig, mens renoveringen står på.

- Den cykelpumpe, der stod ved den lille pølsevogn ved centret (Bytorv Horsens, red.), bliver sat op igen, konstaterer Lene Holmgaard, arkitekt ved Horsens Kommune og projektansvarlig for renoveringen af gågaden.

Annonce

Spørg Folkebladet - Vores Gågade

Gågaden er midt i en ansigtsløftning af de helt store. Ny belægning, ny belysning og meget mere er på vej på byens mest attraktive gade.

Journalisterne på Horsens-redaktionen sætter spot på fremtiden for byens hovedstrøg i kampagnen ”Spørg Folkebladet – Vores Gågade”.

Hvilke spørgsmål rejser renoveringen? Undrer du dig over noget?

Stort eller småt – skriv til os på redaktion.hsfo.dk/spoergfolkebladet, hvor vi samler spørgsmål og svar.

Nye moderne cykelstativer

Lene Holmgaard kan samtidig afsløre, at forholdene for cyklister på gågaden bliver bedre, når renoveringen er tilendebragt.

- De gamle cykelstativer var slidte, så vi får installeret nogle nye cykelstativer, der er mere moderne. De kan i modsætning til de gamle stativer bruges til cykler med brede dæk, for bøjlerne er v-formede i stedet for parallelle, siger Lene Holmgaard.

- Samtidig optimerer vi antallet af cykelparkeringspladser på gågaden, så der kommer flere, end der var før, siger hun.

Ifølge kommunens gågaderegulativet er det tilladt at cykle på gågaden mellem klokken 18 og 9.

Dagens spørger

Jes Møller spørger:

"Kommer der cykelpumper igen? Den foran Mr. er væk."

Du kan også stille spørgsmål eller dele din undren på redaktion.hsfo.dk/spoergfolkebladet

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Leder: Tak til efterskolen

Det er dyrt at have sit barn på efterskole. Det ved jeg kun alt for godt. Derfor blev jeg selvfølgelig også glad på min privatøkonomis vegne, da jeg fik en mail fra efterskolens forstander om, at jeg kan få noget af egenbetalingen tilbage. Det er et resultat af den aftale, der er indgået med undervisningsministeriet. Tak for det. Og måske især for den del af tilbagebetalingen, der handler om kostpenge. For alt det, jeg sparer på benzin frem og tilbage til arbejde i disse coronatider, ja, dem bruger jeg på at brødføde en stor, sulten teenager. Hvad angår den øvrige del af tilbagebetalingen, siger jeg selvfølgelig ikke nej til pengene. I hvert fald ikke så længe jeg er sikker på, at efterskolens medarbejdere stadig kan få løn, og efterskolen også kan eksistere efter corona. Hver dag siden efterskolen lukkede, har min søn siddet foran sin computer og modtaget undervisning. Idrætslærerne har på skift tvunget ham ud af huset for at tage billeder af blade i skoven, kramme træer eller bare løbe en tur. Lærerne lægger videoer ud og hjælper de unge mennesker med stadig at have en fornemmelse af at gå på efterskole. Nuvel, der er dage, hvor cybersamværet gør savnet større i stedet for mindre, men for det meste kommer sønnen ud af værelset med mere lys i øjnene, end inden timen begyndte. Jeg synes faktisk stadig, jeg får noget for pengene, selvom skolen er lukket. Så for mig er det vigtigste ved hjælpepakken ikke, hvad jeg kan få retur, men at lærerne kan få deres løn og beholde deres job på efterskoler, der stadig står klar til at tage imod vores børn og endda have råd til at gøre lidt ekstra for dem, når de forhåbentlig når tilbage til efterskolen og kammeraterne, inden skoleåret er omme. For hjælpepakke eller ej, så kan min søn og alle de andre efterskoleelever ikke få den tabte tid tilbage. Der er ikke nogen ny chance, uanset hvor mange penge jeg får retur.

Hedensted

On the Corner kan ikke få corona-lån: Vi ved ikke, hvornår hjælpepakkerne kommer

Horsens

Slut med venlige henstillinger: Tirsdag står politiet klar med bødeblokken ved genbrugspladsen

Horsens

Peter Sørensen om genåbning efter påske: Alle forældre ved besked på tirsdag klokken 12

Annonce