Annonce
Horsens

Flertal bad avisen undersøge fremtiden for gågadens cykelpumpe: Her er kommunens svar

Når renoveringen er færdig, kan cyklister på gågaden atter pumpe luft i dækkene via en cykelpumpe i krydset, hvor Søndergade møder Hospitalsgade. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Gennem en afstemning blandt Folkebladets læsere blev det besluttet, at avisen skulle undersøge, om der atter bliver installeret en cykelpumpe på gågaden. Her er svaret.

Horsens: Har du den seneste periode lagt vejen gennem gågaden i Horsens med en cykel på flade dæk i håb om at kunne få dem pumpet, er du meget vel blevet skuffet.

For som Jes Møller indirekte konstaterer i en henvendelse til Horsens Folkeblad, er den cykelpumpe, der tidligere stod ved krydset, hvor Søndergade møder Hospitalsgade, ikke længere at finde.

"Kommer der cykelpumper igen? Den foran Mr. er væk," skriver Jes Møller i sin henvendelse, der for nyligt fik flest stemmer, da Folkebladet lagde det ud til jer læsere at afgøre, hvilket spørgsmål om gågaderenoveringen avisen skal undersøge.

Folkebladet har nu undersøgt sagen og kan meddele, at bortgangen af cykelpumpen kun er midlertidig, mens renoveringen står på.

- Den cykelpumpe, der stod ved den lille pølsevogn ved centret (Bytorv Horsens, red.), bliver sat op igen, konstaterer Lene Holmgaard, arkitekt ved Horsens Kommune og projektansvarlig for renoveringen af gågaden.

Spørg Folkebladet - Vores Gågade

Gågaden er midt i en ansigtsløftning af de helt store. Ny belægning, ny belysning og meget mere er på vej på byens mest attraktive gade.

Journalisterne på Horsens-redaktionen sætter spot på fremtiden for byens hovedstrøg i kampagnen ”Spørg Folkebladet – Vores Gågade”.

Hvilke spørgsmål rejser renoveringen? Undrer du dig over noget?

Stort eller småt – skriv til os på redaktion.hsfo.dk/spoergfolkebladet, hvor vi samler spørgsmål og svar.

Nye moderne cykelstativer

Lene Holmgaard kan samtidig afsløre, at forholdene for cyklister på gågaden bliver bedre, når renoveringen er tilendebragt.

- De gamle cykelstativer var slidte, så vi får installeret nogle nye cykelstativer, der er mere moderne. De kan i modsætning til de gamle stativer bruges til cykler med brede dæk, for bøjlerne er v-formede i stedet for parallelle, siger Lene Holmgaard.

- Samtidig optimerer vi antallet af cykelparkeringspladser på gågaden, så der kommer flere, end der var før, siger hun.

Ifølge kommunens gågaderegulativet er det tilladt at cykle på gågaden mellem klokken 18 og 9.

Dagens spørger

Jes Møller spørger:

"Kommer der cykelpumper igen? Den foran Mr. er væk."

Du kan også stille spørgsmål eller dele din undren på redaktion.hsfo.dk/spoergfolkebladet

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens For abonnenter

Kaotisk forløb: Efter total forvirring kom der afslag på tidlig genåbning - og så åbnede det hele alligevel

Annonce