Annonce
Horsens

Flertal anlægger midlertidig p-plads trods modstand

Især Esben Hedeager fra Konservative var stærkt imod at asfaltere den midlertidige parkeringsplads ved campusgrunden og stemte derfor, sammen med Venstre og Enhedslisten, nej til forslaget på byrådsmødet, som blev gennemført som et videomøde. Foto: Morten Pape
Et flertal i Horsens Byråd har godkendt en asfalteret, midlertidig p-plads ved Campusgrunden. Konservative, Venstre og Enhedslisten stemte imod.

Horsens: På byrådsmødet fredag aften blev det endeligt vedtaget at bygge en midlertidig p-plads på Campusgrunden ved banegården med plads til 368 biler. Den kommer til at ligge på hjørnet af Godsbanegade og Emil Møllers Gade.

Parkeringspladsen er en del af købsaftalen for området fra 2015, da det var en betingelse, at køber ikke selv skulle etablere parkering, men at Horsens Kommune skulle stå for parkeringen til Campusgrunden.

Parkeringspladsen skal anlægges med fast belægning, altså asfalt, den bliver belyst og bliver afgrænset med raftehegn eller lignende til indretning. Pris fire millioner kroner. Og lige netop udformningen af og dermed prisen for denne midlertidige parkeringsplads var noget, som byrødderne ikke var helt enige om.

Især de konservatives Esben Hedeager stillede sig fuldstændig uforstående over for både økonomisk og miljømæssigt at bygge midlertidigt med asfalt og til fire millioner. Ifølge ham kunne en mindst lige så tilfredsstillende løsning være stabilgrus til en langt billigere pris.

Også Martin Ravn fra Venstre var uforstående over for valget af asfalt og foreslog ligeledes stabilgrus og derved at spare kommunekassen flere millioner.

P-pladserne er midlertidige, indtil Learnmark vælger at bygge på grunden, som uddannelsesstedet i øjeblikket er ved at træffe beslutning om - eller for den sags skyld en anden uddannelsesinstitution.

Og selvom Esben Hedeager flere gange forsøgte at få præciseret en tidshorisont, kunne borgmester Peter Sørensen (S) ikke give et præcist bud på en sådan, men gjorde opmærksom på, at uddannelsesbyggerier er længe undervejs, og at arealerne endnu ikke er solgt.

På trods af protester blev den nye parkeringsplads vedtaget med et flertal i byrådet. Men både Venstre og Konservative stemte imod p-pladsens grundet løsningen med asfalt og Enhedslisten stemte generelt imod p-pladsbyggeriet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Unik flyvetur i lukket luftrum: Se lufthavn fra oven

Annonce