Annonce
Østjylland

Flere unge begår hærværk og butikstyverier

Et stigende antal unge i kommunen sigtes for hærværk. Foto: Søren E. Alwan
Annonce

AAHUS: Ungdomskriminaliteten i Aarhus falder og falder. Men på to punkter går det ikke specielt godt: Flere unge under 17 år begår hærværk. Og flere unge stjæler i butikker.

Udviklingen fremgår af den nyeste rapport om ungdomskriminaliteten i Aarhus Kommune.

Mens stadig færre bliver involveret i røverier, vold og handel med stoffer, stiger grafen for unges medvirken til hærværk og butikstyverier.

Udviklingen på de to områder er så markant, at den får det samlede tal for ungdomskriminaliteten i Aarhus Kommune til at stige:

I 2016 blev 1,41 procent af de 0-17-årige således sigtet. I 2015 var tallene lavere - 1,13 procent - som var det laveste niveau i nyere tid.

Selv om både politi og kommune glæder sig over det generelt lave niveau for ungdomskriminaliteten, tages stigningen i butikstyverier og hærværkstilfælde alvorligt.

Annonce

Uacceptabel tendens

- Heldigvis er der kun få unge på en årgang, som er på den forkerte side af loven. Men den aktuelle stigning i hærværk og tyveri er en uacceptabel tendens, som vi skal ændre. Derfor undersøger vi nu baggrunden nærmere, samtidig med at vi fortsat har kig på de øvrige former for ungdomskriminalitet, siger Bünyamin Simsek, rådmand for Børn og Unge.

Også Thomas Medom, rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse, vil have lup på stigningen.

- Det er vigtigt, at vi graver dybere i stigningen i hærværk og tyveri, så vi kan sætte rigtigt ind, siger Thomas Medom.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Politiet lukker stort landsmøde for spejdere - 300 deltagere må tage hjem før tid

Annonce