Annonce
Østjylland

Flere ugers hårdt arbejde ødelagt: Genbrugsbutik smadret af hærværksmænd

Hærværksmænd på spil. Porcelæn er revet ned fra hylderne og smadret, borde, kommoder er ødelagt og så er der tømt en pulverslukker ud i Kirkens Korshærs butik i Malling. Privatfoto
Ukendte hærværksmænd har hærget Kirkens Korshærs genbrugsbutik i Malling. Oprydningen kommer til at tage lang tid og butikken mister omsætning.

MALLING: Det var et sørgeligt syn, der mødte medarbejderne hos Kirkens Korshærs genbrugsbutik på Holmskovtoften i Malling.

Ukendte gerningsmænd er brudt ind i butikken og har udøvet storstilet hærværk.

En del af butikkens varer er enten smadrede eller fyldt med støv fra en pulverslukker, der er tømt i butikken.

Annonce

- Det er meget omfattende og det bliver dyrt at få tilbage til normalen. Disken er væltet og gået i stykker og både kasseterminal og gulvtæpper er ødelagt. Adskillige af varerne er ødelagte, og der ligger støv fra en pulverslukker over det hele. Så det er en hel butik, som skal rengøres, fortæller Dorthe Egede Hansen, der er chef for genbrug i Kirkens Korthær.

Lukket på ubestemt tid

Det omfattende hærværk betyder, at Kirkens Korshær-butikken kommer til at holde lukket længe.

- Dermed kommer vi til at miste omsætning den næste lange tid, siger Dorthe Egede Hansen.


Det kommer på det værst tænkelige tidspunkt. Medarbejderne havde brugt tid på at gøre rent og klargøre det hele, så butikken så præsentabel ud til en genåbning. Det er frygteligt for de mennesker der har vasket og gjort rent, og så kort tid efter ser det at det hele er slået i stykker

Dorthe Egede Hansen, chef for genbrug i Kirkens Korshær


Butikken var netop genåbnet efter den lange corona-nedlukning og medarbejderne havde brugt lang tid på at gøre at klart, så kunderne kunne komme ind i en indbydende butik.

- Det kommer på det værst tænkelige tidspunkt. Medarbejderne havde brugt tid på at gøre rent og klargøre det hele, så butikken så præsentabel ud til en genåbning. Det er frygteligt for de mennesker, der har vasket og gjort rent, og så kort tid efter ser, at det hele er slået i stykker, siger Dorthe Egede Hansen.

Annonce

Meningsløst

Havde der været tale om et regulært indbrud, kunne hun måske forstå det, men gerningsmændene er tilsyneladende udelukkende gået efter at smadre og begå hærværk, og det ser umiddelbart ikke ud til, at der er stjålet noget i butikken.

- Hærværk i det omfang er både meningsløst og uartigt. Det ser ikke ud som om, de har haft travlt med at rykke ned for hylder for at finde værdier eller kontanter. Det er flået ned for at slå i stykker, siger genbrugschefen, der tilføjer, at der aldrig er de store værdier i Kirkens Korshærs butikker.

Der venter nu en kæmpe opgave med endnu engang at gøre butikken klar til kunder. Det er ikke kun et rum, men alle rum i butikken, der er ødelagt.

- Det er så omfattende en opgave, at vi skal have et rengøringsfirma på opgaven.

Vagtchef hos Østjyllands Politi bekræfter over for Århus Stiftstidende, at hærværket er anmeldt.

- Og vi er nu ved at efterforske sagen, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens For abonnenter

Kaotisk forløb: Efter total forvirring kom der afslag på tidlig genåbning - og så åbnede det hele alligevel

Annonce