Annonce
Østjylland

Flere tusinde har søgt om at blive domsmand i Aarhus - men du kan nå det endnu

Lene Hartig Danielsen, Chef for Borgerservice i Aarhus Kommune, er glad og stolt over de kampagner, de har gennemført for at rekruttere personer til grundlisten. Der er stor interesse for at blive lægdommer, men tilmelding er stadig åben for ansøgere. Man kan sende sin ansøgning via kommunens hjemmeside indtil den 25. januar. Foto: Axel Schütt

Der er stor interesse for at blive lægdommer i Aarhus. En målrettet indsats på Facebook og videregående uddannelser har båret frugt, mener chef for Borgerservice. Nu er der flere kvinder og andre med en anden etnisk herkomst end dansk blandt ansøgerne.

AARHUS: Der tikker cirka 100 ansøgninger ind om dagen fra århusianere, der gerne vil være domsmand og nævning, fortæller Lene Hartig Danielsen, chef for Borgerservice i Aarhus Kommune:

- Interessen for tilmelding er stor. Vi modtager i øjeblikket over 100 ansøgninger om dagen, så vi når helt sikkert at opfylde ambitionen om at have mindst 1.150 navne, siger hun i en pressemeddelelse.

Den store interesse skyldes en øget indsats på de sociale medier og på forskellige videregående uddannelser i Aarhus, mener hun.

- Vi har arbejdet med en målrettet indsats på kommunens Facebook-sider, ligesom vi har afviklet kampagner på kommunens uddannelsesinstitutioner, blandt andet VIA-uddannelserne, SOSU-skolerne og de tekniske uddannelser. Vi har her samarbejdet om at dele disse Facebook-opslag for at komme i kontakt med flere unge, lyder det fra Lene Hartig Danielsen.

Ikke nok med at der er en stigende interesse fra unge borgere, ser de samtidig at flere kvinder og personer af anden etnisk herkomst end dansk er blandt ansøgerne. Grundlisten skal nemlig så vidt muligt afspejle befolkningssammensætningen i kommunen med hensyn til alder, uddannelse, etnisk baggrund og køn.

Hvem vælger lægdommerne?

Grundlisteudvalget, der består af fem personer, skal gennemgå alle ansøgninger fra borgerne på et møde midt i februar. Her skal de finde frem til i alt 1.150 kommende lægdommere - svarende til én person for hver 300 indbyggere i kommunen.

Det nuværende grundlisteudvalg er nedsat af byrådet og medlemmerne udpeget af de politiske partier. I Aarhus Kommune består udvalget af Ali Nuur (S), Christian Andersen (SF), Senay Arikan (B), Ejgil Rahbek (V) og Carsten Borup (Å).

Før i tiden var det altid de politiske partier, der udpegede personer til grundlisten. I dag har partierne dog stadig en mulighed for at udpege en stor del. På baggrund af fordelingen af stemmetallene ved kommunalvalget i 2017, har partierne nemlig mulighed for at indstille op til i alt 260 ud af de 1.150 personer, der skal bruges.

Alle ansøgere vil via Vestre Landsret få besked om, hvorvidt de er kommet på grundlisten senest 25. februar 2019, og tilmeldingsfristen er fredag 25. januar.

Annonce
Horsens

Tag kandidattesten her

Horsens For abonnenter

Klub har hjemme i en hal fra 1935 og drømmer om moderne forhold: Vi lider under alt for lidt indendørs plads

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 1247 er smittet med corona

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

To festaber med vilde drømme, talent og solid tro på egne evner skrev Horsens ind i heavy-historien

Horsens For abonnenter

33-årig tog sin 14-årige datter med på hotel: Nu er han dømt for overgreb - men slipper for udvisning

Kultur

Hør Horsens 'ser rødt': S har tronet i over 100 år - hvordan kan det overhovedet lade sig gøre?

Horsens

Ambulancer er under hårdt pres, men udrykninger til livstruende tilfælde holder tiden

Nabo til Flyvestation Skrydstrup er bekymret over forurening: - Der er nogen, der ikke har været deres opgave voksen

Debat For abonnenter

Avisen mener: Kulturminister vil sikre EM-fodboldheltenes kampe på nationalt tv, men pas på med at stikke os blår i øjnene

Horsens

Gågaden spærres delvist af: - Vi synes ikke, fugen har den kvalitet, som vi ønsker

Hedensted

Få et smugkig indenfor i kommende byggeudstilling: Her er hvad familien Danmark ønsker anno 2021

Sonja er en sjælden race i dansk kommunalpolitik: - Man kan underkende det eller bruge det

Horsens

Vandløb i Horsens er på national liste over mulig forurening med giftigt stof: Svaret skal findes i fisk

Horsens For abonnenter

35-årig udgav sig for at være teenager: - Hun troede, jeg ville have sex, men jeg ville bare have min OCD til at gå væk

Brædstrup

Madhus måtte lukke: Nu åbner Café Banesti

Annonce