Annonce
Horsens

Flere slagtninger, samme forholdsregler: Horsens-slagteri kører på efter smitteudbrud i Ringsted

Danish Crowns slagteri i Horsens samt koncernens andre slagterier ændrer ikke forholdsregler på grund af smitteudbruddet i Ringsted. Billedet her er taget før coronavirus og de forholdsregler, det har medført. Arkivfoto: Morten Pape
Et smitteudbrud i Ringsted får ikke Danish Crown til at ændre noget ved deres corona-forholdsregler på slagteriet i Horsens.
Annonce

Egebjerg: Et større udbrud af Covid-19 på Danish Crowns slagteri i Ringsted får ikke betydning for sikkerhedsprocedurerne på virksomhedens andre slagterier - herunder den i Horsens.

- Der er ingen steder, hvor vi har slækket på de procedurer, som vi indførte allerede inden, coronavirus lukkede landet ned. Så på vores øvrige anlæg end den i Ringsted handler det om, at vi fortsat følger de forholdsregler, vi har indført, siger Jens Hansen, pressechef i Danish Crown.

- Der er ikke noget i det her udbrud, der får os til at sige, at vi skal gøre det på en anden måde, tilføjer han.

Udbruddet i Ringsted betyder dog, at koncernens andre slagterier i Danmark foretager flere slagtninger end normalt.

Annonce

Ingen besøg og mere afstand

Jens Hansen har ikke mulighed for at uddybe forholdsreglerne, men tidligere har han fortalt, at det gælder alt fra spise frokost i mindre hold til at lukke slagterierne for de besøg, der ikke er forretningskritiske.

I forhold til afstand prøver man at holde det, hvor det er muligt i produktionen, der i forvejen kører med et højt hygiejneniveau som standard.


Der er ikke noget i det her udbrud, der får os til at sige, at vi skal gøre det på en anden måde.

Jens Hansen, pressechef i Danish Crown


Produktionen har Danish Crown stort set holdt på normalt niveau under hele coronaforløbet. Der har været en høj efterspørgsel på kød til butikker, mens det omvendte har været tilfældet til restaurationsbranchen, der længe var lukket ned.

Annonce

Polske ansatte manglede

I marts var der kortvarigt udfordringer i Horsens, da kapaciteten for afdelingen med udbening var nede med 20 procent.

Årsagen var, at mange polske arbejdere enten havde valgt eller var tvunget til at blive hjemme på grund af karantæneregler.

Danish Crown kunne mærke øget efterspørgsel til butikkerne, da landet var lukket ned. Omvendt var der ikke meget gang i restaurationsbranchen, der kun havde takeaway i den periode. Arkivfoto: Søren E. Alwan

Indtil udbruddet i Ringsted har koncernens danske slagterier ikke været ramt af coronasmitte blandt de ansatte, mens der på et slagteri i Essen blev meldt om smitte hos fire ansatte, der dog viste sig at være falsk alarm.

Annonce

Startede søndag

Onsdag kunne slagterikoncernen så fortælle, at 16 medarbejdere i Ringsted var testet positive for Covid-19.

Det var resultatet af en kontaktsporing, der startede søndag, hvor en medarbejder blev konstateret smittet, og man derefter lukkede en afdeling og fik 80 ansatte testet. Mandag kom der endnu en positiv test, og tirsdag yderligere en.

Onsdagens svar betyder, at der ved slagteriet i Ringsted er blevet opstillet et mobilt testcenter, og desuden kører produktionen kun på halv kraft, hvilket bliver kompenseret på de andre danske slagterier.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live:  Rekordmange smittede plejehjemsbeboere døde sidste uge

Horsens

Hvornår kan jeg blive vaccineret? Hvordan foregår det? Hvad med transport? Få svar på en række spørgsmål om corona-vaccinen

Annonce