Annonce
Horsens

Flere skal motionere - og det vil Horsens Kommune bruge over 20 millioner kroner på

Jakob Bille (LA) glæder sig over, at der er mange penge i det kommende budget til idrætten. Blandt andet er anlægspuljen øget, så der er råd til både renovering og nyetablering. Her taler han ved indvielsen af multihallen i Lund i starten af i år. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Budgetforliget oser af, at Horsens Kommune gerne vil motion, idræt og foreningsliv, siger formanden for kultur- og civilsamfundsudvalget. 10.000 flere borgere skal motionere i 2024.

Horsens: I 2024 skal 5000 flere borgere i Horsens Kommune være meldt ind i en idræts- eller motionsforening, og i alt skal 10.000 flere bevæge sig på den ene eller anden måde.

Sådan lyder målsætningen for "Bevæg dig for livet", som DGI og Danmarks Idrætsforbund står bag, og som Horsens Kommune tidligere i år blev en del af.

Målsætningen er tidligere blevet kaldt "meget, meget, meget ambitiøs" af borgmester Peter Sørensen (S), og det skinner da også igennem i budgetforliget for 2020, at der skal investeres penge i motion og idræt, hvis målet skal indfries.

Annonce

Det oser af, at vi gerne vil foreningsliv, sport, idræt og bevægelse på alle planer, så jeg er en meget glad formand. Lægger vi de fire punkter sammen, er det jo mange penge, vi investerer i "Bevæg dig for livet" ud over det, der allerede lægger i selve projektet. Det her er noget, vi vil 100 procent.

Jakob Bille (LA) og formand for kultur- og civilsamfundsudvalget

Millioner til idræt

Således bliver anlægspuljen, der bruges på renovering og etablering af idrætsfaciliteter, hævet med 13 millioner kroner fordelt over de næste tre år, så der årligt er 8,33 millioner kroner at gøre med.

Desuden afsættes der de næste fem år en million kroner om året til at yde foreningstilskud til voksne.

Til foreninger og frivillige, der ønsker at anlægge mountainbikespor inden for kommunegrænsen, afsættes 250.000 kroner om året i tre år, og til at optimere skoler og sfo'ers legepladser, så de indbyder mere til bevægelse, afsættes der i alt 2,5 millioner kroner over de næste tre år. De fire poser penge giver 21,25 millioner kroner i alt.

En glad formand

Til alle fire punkter i budgetforliget nævnes "Bevæg dig for livet" som den primære årsag til indsatsen.

Ifølge formand for kultur- og civilsamfundsudvalget Jakob Bille (LA) understreger budgetaftalen på det fornemste, hvor meget kommunen går op i det her projekt.

- Det oser af, at vi gerne vil foreningsliv, sport, idræt og bevægelse på alle planer, så jeg er en meget glad formand. Lægger vi de fire punkter sammen, er det jo mange penge, vi investerer i "Bevæg dig for livet" ud over det, der allerede lægger i selve projektet. Det her er noget, vi vil 100 procent.

- Og derudover er der alle de indirekte ting som det kommende havnebad, der også giver mulighed for bevægelse, ligesom plan- og miljøudvalget arbejder på at lave flere grønne områder, som også kan bruges til den uorganiserede motion og idræt, siger udvalgsformanden, der også set ud fra sit eget partis ønsker er tilfreds med, at der er afsat mange penge på området.

Brug for facelift

I forhold til de yderligere 13 millioner kroner i anlægspuljen bliver der i budgetforliget nævnt, at der skal kigges nærmere på renovering af Hattinghallen og etablering af kunstgræsbaner i Hovedgård og Østbirk.

Jakob Bille nævner også renovering af Torsted Klubhus og idrætsfaciliteter i Dagnæs som noget, der skal drøftes nærmere i udvalget, når det skal besluttes, hvordan anlægskronerne skal fordeles.

- Vi må erkende, at der er flere steder, der har brug for et facelift, så de bliver tidssvarende. Samtidig skal vi også kigge på, hvor det giver mening at etablere nyt. Der er rigtig mange muligheder, så vi skal nok få brugt pengene, siger Jakob Bille.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Ny tennis-dille på vej: Sådan har kommunen fordelt 900.000 kroner til nye faciliteter

Annonce