Annonce
Erhverv

Flere skal i job: Slut med lange busture for få timers arbejde

Det er Jobcenter Horsens' konsulenter, der finder match mellem borgere på kanten af arbejdsmarkedet og virksomhederne i kommunen. Arkivfoto: Palle Herløv

Med en ny strategi for virksomhedsopsøgende arbejde vil kommunen placere virksomhederne i Horsens Kommune i geografiske klynger.

Horsens: Erhvervslivet i Horsens nyder godt af det økonomiske opsving, og den situation skal udnyttes til fulde.

Det mener medlemmerne af kommunens beskæftigelses- og integrationsudvalg, der for nyligt godkendte en strategi for virksomhedsopsøgende arbejde.

Med denne vil kommunen hjælpe borgere på kanten af arbejdsmarkedet i beskæftigelse, blandt andet gennem en ny struktur for virksomhedssamarbejder.

Her vil kommunen samle virksomheder i geografiske klynger, som får tilknyttet en lokal konsulent. Klyngerne skal herefter matches med borgere på kanten af arbejdsmarkedet, som bor i samme område, klyngen ligger.

- Tanken er, at vi vil finde virksomheder, som ligger tæt placeret på den enkelte borger, så denne får kortere vej til arbejde. I dag kan en borger få tildelt et småjob, hvor vedkommende skal sidde i bus i tre kvarter for at komme hen til virksomheden for at arbejde i halvanden time. Det er fjollet, siger Lisbeth Torfing (EL), formand for kommunens beskæftigelses- og integrationsudvalg.

Annonce

Tre formål

Kommunen er lige nu ved at finde virksomheder, der kan udgøre de enkelte geografiske klynger.

- I eksempelvis Brædstrup og Hovedgård er vi godt med i forhold til at finde virksomheder, mens vi andre steder skal have fundet flere, blandt andet i Gedved, siger Lisbeth Torfing.

Konceptet med geografiske klynger tjener ifølge udvalgsformanden tre formål.

- Det er til gavn for borgeren, der kommer tættere på arbejdspladsen. Det er til gavn for virksomhederne, der får tilknyttet konsulenter med lokalt kendskab. Og det er til gavn for kommunen, der kan udrette et mere målrettet arbejde, siger Lisbeth Torfing.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Klar tysk melding om grænseåbning: Åbne sluser til Poetzsch og Calle fra 15. juni

Annonce