Annonce
Odder

Flere saloner på Centralhotellet

Samværet og samtalen er i fokus, når der en gang om måneden holdes Salon 8300 i butikslokalet på Centralhotellet. Arkivfoto
Forårets succes med Salon 8300 fortsætter i efteråret og tager gerne imod input, der også kan få de unge med på banen.

Odder: De tre første tirsdage i september, oktober og november rykker Salon 8300 atter ind i Centralhotellets butikslokale på Torvet.

Her er alle velkomne til et par timer med kultur og fælles spisning.

Første gang er 3. september, hvor det økologiske cateringfirma Groft fra Dyngby leverer maden, inden aftenen fortsætter med fællessang, et oplæg fra Anette Foldsach og Gert Jakobsen fra Odder Revyen, der fortæller om "glæder og trængsler ved at lave teater i Odder".

De afløses af musiker og musiklærer Kasper Breum, der spiller egne sange. Efter en snak på tværs kommer museumsinspektør Klaus Markmann og fortæller om "Odders udvikling gennem tiderne", inden aftenens rundes af med snak og fællessang.

- Meningen med salon 8300 er, at man taler med nogen, man ikke kender, spiser sammen og får så tre gange 20 minutters oplæg, siger Povl Henningsen, der er en del af styregruppen bag salonerne.

Salonerne blev holdt første gang i foråret og det med så stor succes, at bagmændene straks udnyttede, at Odder Kommune har fået lov at bruge lokalerne til offentligt tilgængelige arrangementer året ud.

- Vi laver Salon 8300, fordi vi synes det er sjovt, og interessant for byen, men hvad det skal føre til afhænger i nogen grad af, om kommunen fortsat vil kunne bruge lokalet, siger Povl Henningsen.

Det spændende er at få folk sammen, der ikke normalt sidder sammen.

Povl Henningsen, Salon 8300

Tænk på tværs

Som formand for Teatersalens Venner kunne han ønske sig, at også den gamle teatersal på Centralhotellet kunne bringes i spil til kulturelle arrangementer.

- Det er nogen fantastiske rammer, og man kan håbe, at ejeren Frantz Longhi bliver inspireret af, der er velbesøgte kulturelle arrangementer i butikslokalet, siger Povl Henningsen.

På ønskelisten står også at få flere med, der ikke, som han selv, er noget grå i toppen.

- I Odder er vi blevet bedre til at tænke på tværs, men vi vil gerne have endnu flere til at bevæge sig ud af deres kasser. Ville det eksempelvis kunne lade sig gøre at trække unge eller folk midt i livet med, spørger han.

Salon 8300 finder sted hver den første tirsdag i måneden. Arrangementet begynder med fællesspisning klokken 18.30 og fortsætter til klokken 21.

Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Syg vildhest ved Nørrestrand er nu blevet aflivet

Mest læste

Annonce