Annonce
Kultur

Flere publikummer, flere penge - og måske ny dato til Wall of Sound

Stemningen var høj på Wall of Sound, og det var vandmåler-standen indimellem også i løbet af de to festivaldage i begyndelsen af september. De årstids-betingede spulere fra oven afføder nu en debat om afviklingstidspunktet, siger Jakob Bille (LA). Arkivfoto Foto: Morten Pape
Wall of Sound voksede i sit andet leveår, og festivalen skal udvikles endnu mere, så den står tydeligt som et af byens stærkeste tilbud til de unge. Nye datoer er også i spil, siger formand.
Annonce

Horsens: Wall of Sound-festivalen i Horsens skal vokse, og den skal være et af byens stærkeste tilbud til de unge. Derfor er Horsens Kommune nu klar til at bruge flere penge på festivalen på Fængslet.

Den melding kommer formanden for Horsens kulturudvalg Jakob Bille (LA) med efter udvalgets seneste møde.

Her evaluerede politikerne 2019-udgaven af Wall of Sound, der udspillede sig 6.-7. september med navne som Phlake, Jada, Savage Rose og Kesi på scenen samt et bredt udbud af kulturoplevelser og madboder på pladsen uden for Fængslets mure.

Ifølge evalueringen steg publikumstallet med omtrent 1000 gæster i år sammenlignet med første afvklingsår, og den udvikling vil kommunen gerne skubbe på. Derfor vokser tilskuddet til festivalen til næste år fra 400.000 kr. til 500.000 kr.

Nedslag i evalueringen af Wall of Sound

Wall of Sound, der er et miks af musik og kulturoplevelser i parkområdet ved Fængslet i Horsens, fandt i 2019 sted for andet år.

Festivalen arrangeres i fællesskab af blandt andre Horsens Kommune, KulisseLageret, Fængslet og Horsens & Friends.

Her er nogle af de oplysninger, der optræder i den evaluering af festivalen, som politikerne i Horsens Kommunes kulturudvalg har gennemgået:

Wall of Sound i tal

- Festivalen havde over de to dage ca. 3300 besøgende. I 2018 var besøgstallet ca. 2300 gæster.

- Halvdelen af gæsterne i 2019 var mellem 15 og 25 år.

- Festivalen havde cirka 160 frivillige - i 2018 var tallet cirka 250 frivillige.

- Festivalen havde flere end 16 koncerter på de to hovedscener - i 2018 cirka 20 koncerter, og cirka 80 oplevelser rundt på pladsen.

Fokus

- Årets festival fokuserede på at "styrke oplevelsesuniverset", "gøre festivalen mere miljømæssigt bæredygtig" og at "inkludere flere sårbare unge i festivalen".

- Fokusområder frem mod næste års festival kan blive "samarbejde med uddannelsesinstitutionerne", "det lokale engagement" og "den unge målgruppe".

Kilde: Horsens Kommune

Annonce

- Vi vil Wall of Sound

- Det er et signal om, at vi vil Wall of Sound, siger Jakob Bille og peger på, at mens børn, familier og ældre i forvejen er pænt dækket ind med kulturtilbud, er der brug for at løfte ungdomstilbuddene i Horsens.

- Det er altid svært at løbe den slags arrangementer i gang, men vi vil gerne gå all in på det og vise, at vi har modet til at udvikle festivalen, og jeg tror, at vi kan komme langt. Det synes jeg også, stigningen i antallet af publikummer i år er et signal om, forklarer udvalgsformanden om tilskuertallet, der sidste år var 2300, mens det i år var 3300 i løbet af de to festivaldage.

En del af stigningen kan forklares med, at kommunen inviterede omkring 5000 nytilflyttere gratis til festivalen, men da kun 300-400 af dem benyttede sig af tilbuddet, forklarer det ikke hele stigningen, konstaterer Bille, som forventer, at festivalen i det kommende år vil gøre sig endnu mere synlig de steder, hvor de unge opholder sig: blandt andet på byens skoler og institutioner.

Annonce

Måske ny dato

Måske bliver næste års udgave af Wall of Sound også sidste gang, den afvikles første weekend i september.

Jakob Bille bemærker, at vejrguderne heller ikke i festivalens andet år spillede ind med den sol og blå himmel, som festivalgæster har en forkærlighed for. Både fredag og dele af lørdagen regnede det i perioder kraftigt, og vejrets indvirkning på interessen for festivalen er noget, politikere og festivalarrangørerne nu sætter på dagsordenen.

- Vejret spillede festivalen et puds, og derfor har vi drøftet, om vi skal kigge på datoerne. Ligger den rigtigt? Det er jo i slutningen af festivalsæsonen; i en del af året med ustabilt vejr. Der kommer ikke til at ske ændringer i 2020, for planlægningen er allerede i gang, men det kan være, at Wall of Sound bliver rykket i 2021, siger udvalgsformanden efter festival-evalueringen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Højeste antal nye coronatilfælde siden starten af oktober: Statsministeren er bekymret

Annonce