Annonce
Horsens

Flere p-pladser til patienter og pårørende: Sygehusets personale kan i stedet parkere ved Silvan

Parkeringshuset ved Regionshospitalet Horsesn blev taget i brug i juni 2014. Nu er der så meget pres på parkeringspladserne ved sygehuset, at der er lavet nye, midlertidige p-pladser forbeholdt personalet. Årsagen til presset er det store sygehusbyggeri ud mod Sundvej. FOTO: MORTEN PAPE

Regionshospitalet Horsens har etableret 48 p-pladser ved Silvan, som er forbeholdt ansatte på sygehuset. Det frigør p-pladser på sygehusets p-område.

Horsens: I onsdags åbnede Regionshospitalet Horsens 48 parkeringspladser foran Silvan ud mod Strandpromenaden.

Pladserne er udelukkende til ansatte på hospitalet, som skal have deres parkeringslicens i bilen for at parkere lovligt på stedet. En p-billet indløst på sygehusets grund giver ikke adgang til lovlig parkering på området.

Pladserne kompenserer for nogle af de parkeringspladser, der er blevet inddraget i forbindelse med byggeriet af det nye sygehusbyggeri, Nye Nord, ud mod Sundvej. Det har givet både ansatte og patienter problemer med at finde en p-plads - særligt sidst på formiddagen.

Tanken med de 48 nye p-pladser til personalet på p-området ved Silvan er, at det vil frigive p-pladser til patienter på sygehusets matrikel.

Annonce

Når personalet vænner sig til, at det også er en mulighed, så vil det aflaste parkeringsområdet ved hospitalet til gavn for patienter og pårørende.

Jan René Simonsen, økonomisk konsulent

48 i stedet for 77

I første omgang havde regionshospitalet søgt om lov til - som tidligere nævnt - at etablere 77 midlertidige p-pladser på cirkuspladsen på Langelinie.

- Det fik vi et afslag på. Kommunen havde andre planer for området, og de planer omfattede ikke os, fortæller Jan René Simonsen, økonomisk konsulent på Regionshospitalet Horsens.

Så rykkede sygehuset blikket vestpå, hvor Silvan ligger, og fik en snak med byggemarkedet. Der er nu indgået en aftale, så sygehuset har fået lov at etablere 48 parkeringspladser, som kan blive på stedet frem til november næste år.

- Der er også mulighed for at forlænge aftalen, fortæller Jan René Simonsen.

Først når Nye Nord-byggeriet er færdigt, og der er lavet nye parkeringspladser i området omkring hovedindgangen og det nye sygehusbyggeri, bliver de midlertidige pladser overflødige.

- Vi vurderer, at vi kan etablere næsten 100 p-pladser i området, siger Jan René Simonsen.

48 pladser dækker behovet

Der har ikke været et voldsomt run på de nye parkeringspladser ved Silvan, som er de p-pladser, der ligger længst væk fra hovedindgangen til sygehuset.

- Men når personalet vænner sig til, at det også er en mulighed, vil det aflaste parkeringsområdet ved hospitalet til gavn for patienter og pårørende, siger Jan René Simonsen.

Ansøgningen til Horsens Kommune gik på at etablere 77 gratis p-pladser på cirkuspladsen. Nu er det endt med 48 p-pladser til betalende personale.

- Med ansøgningen på 77 pladser havde vi også lidt ekstra pladser, men det må vi klare os uden. Min vurdering er, at når de nye 48 pladser ved Silvan for alvor bliver taget i brug, så kan vi klare os med de p-pladser, vi har, siger Jan René Simonsen.

Omkring 700 ansatte på hospitalet har en parkeringslicens. Det er vel at mærke ansatte, som bemander sygehuset døgnet rundt hele året - derfor har de ikke brug for at parkere ved sygehuset på samme tid.

Når hospitalet atter er oppe på fuld p-kapacitet, er der 1050 parkeringspladser ved sygehuset til patienter, medarbejder og pårørende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

To anholdt ved McDonald's og Jem & Fix: Politiet havde fået tip om udlejningsbil

Læserbrev

Trods corona-krise: Betal dit medlemskontingent!

Læserbrev: Vi står midt i en historisk krise, hvor samfundet mere eller mindre er lukket ned. Det udfordrer os alle - herunder vores foreninger, klubber og alle vores frivillige. Foreningerne i Horsens kommune ligger p.t. øde hen, uden aktivitet, med tomme klubhuse, ingen træninger, ingen kampe og ingen socialt samvær. Det betyder, at vores foreninger er (eller kan blive) udfordret på økonomien i form af manglende indtægter fra stævner, cups, sponsorater, indtægtsgivende arrangementer, kontingenter, m.m. I yderste konsekvens kan det få fatale følger for vores foreninger i form af lukninger. Desværre har jeg den seneste tid hørt fra flere personer, at de overvejer deres medlemskab af den lokale idrætsforening - når nu de ikke ”får noget for pengene”. Det gør mig frustreret at høre disse udmeldinger, for det er netop nu, at vi skal stå sammen, vise samfundssind og bakke op om vores foreninger. Mennesker er sociale væsner der har et fundamentalt behov for at være sammen med andre mennesker. Derfor indgår de fleste af os i fællesskaber i familien, med venner, på jobbet og i foreninger. Jeg ynder at sige, at mennesker er flokdyr, der skal stimuleres socialt. Den nuværende corona-krise gør, at vi skal holde os indendørs og isolere os fra andre mennesker. Det strider direkte mod vores menneskelige natur, hvilket udfordrer os som individer. Derfor tror jeg, at vi mere end nogensinde før har behov for vores foreninger. Når vi kommer ud på den anden side af krisen, har vi i den grad behov for at blive socialt stimuleret og få plejet vores sociale relationer i fællesskabet med andre mennesker. Så min klare opfordring: Betal dit medlemskontingent og støt op om din lokale forening. Så kan vi igen mødes i fællesskabet om den idræt eller foreningsaktivitet, vi brænder så meget for.

Annonce