Annonce
Horsens

Dorte og René driver campingplads på 12. år: Rift om luksushytter og flere gæster fra udlandet

Beliggenheden lige ned til stranden er et stort trækplaster for campingpladsen i Husodde, som er godt i gang med en travl tid. Arkivfoto
For 10 år siden kom 90 procent af gæsterne på campingpladsen i Husodde fra Danmark. I dag er der lige så mange gæster fra udlandet som fra Danmark.
Annonce

Horsens: Det er midt i højsæsonen på campingpladsen ved Husodde, som ægteparret Dorthe og René Kofoed driver på 12. år. Med det tidsperspektiv kan parret se en tydelig udvikling. I dag kommer langt flere gæster fra udlandet, og så er der rift om luksushytterne.

- Da vi begyndte, kom omkring 10 procent af gæsterne på campingpladsen fra udlandet. I dag kommer omkring halvdelen af gæsterne fra udlandet, siger René Kofoed.

Bag udviklingen ligger en aktiv indsats for at gøre opmærksom på sig selv. Ikke mindst ved at deltage i feriemesser i udlandet.

- Vi har flest tyskere, så komme hollændere, nordmænd og svenskere. Men vi har også folk længere væk fra, fortæller René Kofoed.

Når man skal sælge sig selv, handler det primært om beliggenhed.

- Vi er tæt på stranden, på byen og naturen. Det er sådan noget, vi sælger os selv på.

Og fra campingpladsen ved Husodde kan man på dagsture besøge et væld af seværdigheder.

- For to år siden begyndte vi at markedsføre os med navnet Horsens City Camping - ved skov og strand. Næsten lige meget hvor man er i Danmark, så kender man Horsens på den gode måde. Man kender byen for fodbold, Fængslet og alle koncerterne. Det er en fjer i hatten til Horsens, siger Rene Kofoed, som derfor har taget bynavnet til sig i stedet for Husodde Strand Camping.

René Kofoed er sammen med familien i gang med den 12. sæson på den lokale campingplads. Arkivfoto: Morten Pape
Annonce

Mere run på luksus

En anden tendens, han oplever, er, at der er en større efterspørgsel på luksus under campingferien.

- Vi har i år udvidet med seks luksushytter, og de er stort set lejet ud resten af sæsonen med enkelte undtagelser. De har komfur, opvaskemaskine og badeværelse. Det var det helt rigtige at gøre, da vi valgte at udvide med dem. Og det varer ikke 10 år, før vi køber flere, siger René Kofoed, som set i bagklogskabens klare lys erkender, at de nok skulle have investeret i nogle luksushytter lidt tidligere.

Hytter, som ikke mindst børnefamilierne nyder glæde af.

Samtidig oplever han også flere teltcampister, som kører rundt i elbiler og på cykler.

Alt sammen forandringer, der stiller krav til pladsens faciliteter.

- Vi skal nå at omstille os hurtigt.

Annonce

Vejret er perfekt

Campingpladsen råder over 240 pladser - inklusive pladser til autocampere samt 25 hytter. Gennem årene er flere og flere af pladserne til campingvogne blevet ombygget, så de også passer til autocampere. Dog er der stadig særlige pladser til de helt store autocampere.

Og René Kofoed lyder som en rigtig tilfreds mand.

- Vi havde en bedre juni end sidste år, og juli tegner også godt. Det er det helt perfekte vejr med 20-25 grader. Så gør det ikke noget, at det regner lidt morgen eller aften, så bliver det ikke så støvet, men er stadig grønt.

Så det tegner godt for sommeren, som er den afgørende tid for campingpladsen.

- Vi tjener 80 procent af lønnen på otte uger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Pandemier. Det er vores egen skyld

Danmark For abonnenter

18-årig døde efter en voldsom anholdelse: Hvorfor stilles ingen til ansvar?

Annonce