Annonce
Horsens

Flere kandidater udsat for plakat-hærværk: Vi har aldrig oplevet noget lignende

Seks af Michael Nedersøes (DF) valgplakater på Ny Hattingvej er blevet udsat for omfattende hærværk. Privatfoto
Kandidater fra både Venstre og Dansk Folkeparti har fået ødelagt valgmateriale. Det er ærgerligt og udemokratisk, lyder det fra kandidaterne.

Horsens: Hagekors, overskæg - og et helt nyt kandidatnavn.

Michael Nedersøe, folketingskandidat for Dansk Folkeparti, kunne næsten ikke kende de valgplakater, han tidligere havde fået hængt op på Hattingvej.

Henover hans navn i bunden af plakaten er skrevet "Paludan", og i øverste hjørne står "88" - i nazistiske kredse kendt som symbol for "Heil Hitler".

Det er ikke første gang i valgkampen, DF-kandidaten får ødelagt noget af sit valgmateriale. Allerede dagen, efter plakater og bannere var hængt op sidste lørdag, blev et af Michael Nedersøes store bannere revet ned og brændt af. Også det tilfælde af hærværk er meldt til politiet, fortæller Michael Nedersøe, der er vred over hærværket.

- Jeg bliver pisseirriteret over, at der er nogle usle taber-typer, der ødelægger mine plakater. Hvis de havde nosser nok, ville de komme og diskutere åbent med mig i stedet, siger Michael Nedersøe, der ikke er i tvivl om, at det er modstandere af hans politik, der har ødelagt plakaterne.

- De slår sig op på rummelighed og demokratisk sans, men det gælder åbenbart kun, hvis man er enig med dem, siger han, der understreger, at han ikke ved præcis, hvem der står bag hærværket.

I første omgang blev jeg ked af det. Jeg synes, det er min legitime ret at sætte plakater op. Men så gav det mig egentlig bare mere blod på tanden. Og så valgte jeg at sætte et ekstra banner op. De udemokratiske kræfter skal ikke sejre.

Birte M. Andersen, folketingskandidat Venstre

- Hvem vil ramme mig?

Også Venstres kandidat i Horsens-kredsen, Birte M. Andersen, har været ramt af hærværk i valgkampen.

Torsdag satte hun et stort banner op på hjørnet af Vroldvej og Møllegade i Skanderborg. Men allerede søndag blev hun ringet op af en forbipasserende, der fortalte hende, at banneret var blevet ødelagt.

- Nogen har skåret det i stykker. Både mit navn, partinavnet og budskaberne er klippet væk. Det er så ærgerligt, og jeg blev i første omgang ked af det og tænkte, hvem der kunne være ude efter mig, fortæller Birte M. Andersen, der også har meldt hærværket til politiet.

Efter kort tids ærgrelse tog vreden dog over.

- De udemokratiske kræfter, der gør sådan noget, skal ikke have lov til at sejre. Så jeg valgte at hænge et nyt banner op - og hænge et ekstra op i nærheden, fortæller Birte M. Andersen, der sidder i byrådet i Skanderborg.

- Jeg har jo tidligere haft valgplakater hængende i lygtepælene, men jeg har aldrig været ude for den slags før. I forbindelse med kommunalvalget var der nogen, der tegnede læbestift på mine plakater, men det tager jeg nærmere som godmodigt drilleri. Det her er noget helt andet. Det er ikke tilfældigt - men langt mere organiseret, understreger hun.

Som udgangspunkt er straffen for hærværk mod valgplakater en bøde. I særligt grove tilfælde kan der dog blive tale om en fængselsstraf. Ifølge straffelovens paragraf 291, stk. 1 kan personer, der ødelægger, beskadiger eller bortskaffer ting, som tilhører en anden, straffes med bøde eller fængsel op til et år.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Leder: Tirsdag morgen går alting lidt hurtigere på hsfo.dk

Nye briller, ny frisure eller et slips, der matcher efterårets farver - de fleste af os trænger til at få vores "look", som det hedder på nydansk, forfrisket en gang imellem. Og det gælder såmænd også Horsens Folkeblads hjemmeside, www.hsfo.dk, som tusindvis af horsensianere - flere og flere - klikker ind på hver dag. Den tekniske stab, der designer hjemmesiden, har arbejdet længe og målrettet med en opdatering, og i morgen tidlig, tirsdag klokken 4, går det nye hsfo.dk så i luften. Helt synligt vil det være, at hjemmesiden har fået nyt design og nye skrifter - men opdateringen indeholder også en række tekniske forbedringer, som vil komme læserne til gavn. Først og fremmest er den nye hjemmeside endnu hurtigere med nyhederne end den nuværende. Nyhederne kommer hurtigere ud i verden, når vi på redaktionen trykker "offentliggør" - og hjemmesiden reagerer mere tjept, når du som læser klikker på artikler og/eller billeder. Det nye design gør det samtidig muligt for os at præsentere flere nyheder ad gangen, især for dem, der følger med på en pc. Den nye hjemmeside er naturligvis også tilpasset iPads og mobiltelefoner, men her sætter skærmstørrelsen en begrænsning for antallet af overskrifter. Det bliver nemmere at finde frem til dagens e-avis, hvor man kan bladre gennem siderne ligesom i den trykte avis. E-avisen får simpelthen en fast kasse på forsiden. Som noget nyt er det muligt at få en digital assistent - "hun" hedder Athena - til at læse nyhederne op. Det kan både være en fordel for dem, der måtte have svært ved at læse, og for dem, der for eksempel vil høre nyt, mens de kører bil. Endelig bliver det nemmere for læserne at udnytte og tilpasse vores nyhedsbreve, hvor man hver dag får en e-mail med de vigtigste overskrifter. Vi ved, at mange af jer, der læser den trykte avis, også følger med på nettet. Og vi håber og tror, at I vil synes godt om det nye hsfo.dk. Skulle der vise sig børnesygdomme - så tøv ikke med at kontakte redaktionen eller avisens Kundeservice. God fornøjelse i morgen klokken 4.

Odder

Digt, drama og dokumentar på Egmont Højskolen: Kunst kan lære unge at blive hørt

Annonce