Annonce
Erhverv

Flere iværksættere under corona-krisen

- Vi glæder os til, at Danmark kan åbne igen - det er jo ikke alle, der kan lancere noget online, siger Anders Fogh fra Startup Central. Han spår, at trenden med mere iværksætteri vil fortsætte. Foto: Andreas Madsen Andersen
Rådgivningsfirmaet Startup Central: Der er kommet mange flere webshops.

Horsens: Corona-krisen har resulteret i flere iværksættere. Det oplyser Anders Fogh fra Startup Central, et firma, der vejleder og støtter iværksætter-firmaer landet over.

- Vi har set rigtig mange, der har taget en beslutning om at gøre deres hobby til en levevej. I kriser vinder nye koncepter frem. Under finanskrisen kom der således også flere iværksættere, siger Anders Fogh.


Annonce

I kriser vinder nye koncepter frem.

Anders Fogh


Det er især webshops, der vinder frem, og det hænger ofte sammen med, at fysiske butikker er ramt af nedlukning, forklarer han.

- Webshops har taget rigtig fart. Det er en fornøjelse at se. Og i takt med at der kommer flere webshops, kommer der også flere, der skal markedsføre dem, så der ser vi også en vækst, siger Anders Fogh.

Generelt er der en trend i retning af flere iværksættere. Således kom der ifølge Det Centrale Virksomhedsregister (CVR) 747 nye virksomheder til i Horsens Kommune i løbet af 2020, en stigning på 8,9 i forhold til året før.

Startup Central har selv som firma formået at komme igennem med uændret størrelse.

- Vi har formået at fastholde alle vores medarbejdere. Vi er stadig syv i det hele - fem fastansatte inklusive mig selv og to praktikanter. Det var vores første succeskriterie. Men vi har også haft en vækst på 200 procent i vores private medlemstal, siger han.

Bor i Brædstrup

Det hele begyndte med initiativtageren selv, da den nu 28-årige Anders Fogh i februar 2018 startede sit firma fra hjemmet i Brædstrup. Firmaet voksede, og i 2019 blev firma-adressen flyttet fra Brædstrup til Søndergade 49 i Horsens.

Anders Fogh bor stadig i Brædstrup sammen med hustruen Nanna, der driver en negleshop.

- Vi har mange medlemmer lokalt i Brædstrup, blandt andet Theis Steen Hansen fra Water of Life. Og Theis er netop en af dem, der har kigget på digitale koncepter og blandt andet lanceret digitale whisky-smagninger. Det er ret fedt at se, hvordan vores medlemmer har tænkt nyt, siger Anders Fogh.

Hustruen Nannas negleshop er lukket ned fysisk, men hun er også gået den digitale vej og har markedsført en del produkter med en webshop, blandt andet cremer, negleprodukter og helse-produkter.

- Vi glæder os til, at Danmark kan åbne igen - det er jo ikke alle, der kan lancere noget online, siger Anders Fogh, der spår, at trenden med mere iværksætteri vil fortsætte:

- Folk i Danmark er modige og tør udfordre normen. Mange er gode til at lancere noget med et lille tvist, der forbedrer produkterne, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Se højdepunkterne: En vigtig redning gav AC Horsens endnu et point mod AaB

Annonce