Annonce
Horsens

Flere huse bliver solgt dyrt - og Horsens trækker nabokommunerne med op

Der er blevet flere dyre huse at vælge imellem, hvis man gerne vil bo i Horsens eller omegnskommunerne. Og det er et godt tegn for boligmarkedet, lyder det fra Boligsiden.dk. Arkivfoto

Hedensted- og Odder Kommune er højdespringere på en liste over, hvor stor en andel af boligerne i landets kommuner, der koster mere end to millioner kroner.

Horsens: Det bliver dyrere og dyrere at købe sig et hus. Andelen af huse, der koster mere end to millioner kroner, stiger. Og det er positivt. Det viser nemlig, at der er godt gang i boligmarkedet, lyder det fra Boligsiden.dk.

I Horsens er andelen af huse, der blev solgt for over to millioner kroner, steget fra 24,7 pct. i 2016 til 29,1 pct. i 2017 - altså en stigning på 4,4 procentpoint.

Og Horsens trækker nabokommunerne op. Ifølge en opgørelse fra Boligsiden.dk er Hedensted og Odder de eneste to jyske kommuner på top 10, når det gælder den procentvise stigning i andelen af solgte boliger til over to millioner kroner. Her er andelen af de dyre boliger steget med henholdsvis 8,2 og 7,8 procentpoint.

Det er ikke så overraskende, mener kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk, Birgit Daetz.

- I Horsens blev der i forvejen solgt mange dyre huse, og derfor er det naturligt, at de dyrere hushandler spreder sig til omegnskommunerne. Her passer Hedensted og Odder ind i ligningen med deres beliggenhed på hver sin side af Horsens Fjord. Her er masser af naturskønne områder, og det er ikke så langt fra de store østjyske byer. Den kombination tiltrækker købere med penge på lommen, siger Birgit Daetz i en pressemeddelelse.

Annonce

I alt blev der solgt 260 boliger i Horsens Kommune til mere end to millioner kroner i 2017. I Hedensted var tallet 79, mens der i Odder Kommune blev solgt 97.

For mange boligkøbere er netop to millioner kroner en naturlig grænse for, hvad der er dyrt.

- I flere kommuner orienterer man sig mod den grænse, når man skal finde ud af, om det går godt på boligmarkedet i den pågældende kommune. I de fleste kommuner kan man konstatere, at der er flere handler over den grænse, og det er positivt, siger Birgit Daetz.

Ifølge opgørelsen fra Boligsiden.dk er Aarhus klart den kommune, der har flest handler til over to millioner kroner. Her blev der i 2017 solgt 1891 huse i den prisklasse. På de næste pladser følger København, Aalborg, Roskilde og Odense.

I øjeblikket er der 243 huse til salg til en pris på mere end to millioner kroner i Horsens Kommune. I alt er der 611 huse og rækkehuse til salg i kommunen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Stillads-ballade er kørt helt af sporet

Det er noget af en sag, Horsens-firmaet Dansk Boligbyg A/S er blevet en del af på Nørrebro i København. Et stort stillads blev væltet af arrige stilladsarbejdere i forbindelse med et byggeri på Lundtoftegade for et par dage siden, og ved samme lejlighed blev biler tippet på hovedet. Noget nær chokerende scener på dansk grund. Stilladsarbejderne påstår, at DS Byggeri, som er underentreprenør, ikke lever op til danske overenskomster. Dansk Boligbyg A/S har hovedentreprisen og valgte tirsdag at sende DS Byggeri-arbejderne hjem - med besked om, at de ikke vender tilbage. Det lyder som en klog beslutning, uanset hvad der er op og ned i en sag, der mest ligner aktioner fra "de gule veste" i Frankrig. De kommende dage må afgøre, om der rent faktisk er begået brud på overenskomsten, og om sikkerheden på arbejdspladsen har været utilstrækkelig, som 3F og de danske stilladsarbejdere anfører. Hvis målet for stilladsarbejderne var at skabe opmærksomhed, er de lykkedes til et 12-tal. Men metoderne er helt ude i hampen, også selv om der ligger mere principielle spørgsmål til grund. Konflikten har kørt i uger. Kønt var det heller ikke - på TV 2 tirsdag aften - at se en delvist anonym mand, som angiveligt var den ene af de to, der søndag aften blev overfaldet ved byggeriet. De ville med en videooptagelse dokumentere arbejdsforholdene på byggepladsen på Nørrebro. Hvis det er sandt, at de har fået bank for det, er det - også - helt utilstedeligt. Bliver voldsepisoderne så en sag for politiet? Næh, de overfaldne tør ikke anmelde sagen af frygt for repressalier - og fik på tv fagforenings-opbakning til at droppe en anmeldelse. Man må respektere beslutningen, men trist er den, for sammenkoblet med, at vrede stilladsarbejdere råber: "Når I angriber én af os, angriber I os alle", er vi ude i noget, vi hører fra rockere og andre, der har sat sig ud over det danske retssystem og selv handler konflikter af. Balladen skal hurtigst muligt nedtrappes - på dansk manér.

Annonce