Annonce
Horsens

Flere hundrede samlet i Lunden til minde om 22-årigt voldsoffer

Omkring 300 horsensianere deltog i mindehøjtideligheden for den 22-årige mand, der mistede livet efter et overfald i Lunden lørdag aften. Foto: Thomas Schütt
Omkring 300 horsensianere mødtes onsdag aften rundt om magnolia-træet i Lunden til ære for den 22-årige mand, der mistede livet efter et overfald i Lunden lørdag aften.

Horsens: Tragisk. Meningsløst. Det var ord, der gik igen, da anslået 300 horsensianere onsdag aften var samlet i Lunden til en mindehøjtidelighed til ære for den 22-årige mand, der lørdag aften blev udsat for så grov vold, at det kostede ham livet.

For de mange fremmødte omkring det smukke magnolia-træ ud mod Carolinelundsvej var det tydeligvis meningsfyldt midt i meningsløsheden at samles i stilhed og vise respekt for den unge mand, der mistede sit liv alt for tidligt - og samtidig markere en protest mod volden.

Vennerne og familien var der, men også et stort antal udenforstående mødte op med blomster og lys.

Mindehøjtideligheden var blevet oprettet som en begivenhed på Facebook, og opbakningen var overvældende.

- Det er rystende og svært at kapere. Det gør ondt, og jeg har egentlig bare lyst til at gå over til familien og give dem et kram, lød det fra Jennie Rønning, der har en datter på samme alder som den 22-årige.

- Man tænker da over, om Lunden er et trygt sted at være. Det er jeg ikke sikker på mere. Hvad bliver det næste?, lød det.

Det gør ondt, og jeg har egentlig bare lyst til at gå over til familien og give dem et kram.

Jennie Rønning, deltager i mindehøjtideligheden

Et lille bitte plaster på såret

Per og Solveig Møller bor på Gasvej og er dermed naboer til Lunden.

- Det er altid tragisk, når unge mennesker går ud og ikke kommer hjem igen. Det her er en god måde at protestere mod volden, synes jeg, lød det fra Per Møller.

To venner af den 22-åriges mor sad stille på bænken ved siden af magnolia-træet.

- Det er dejligt, at så mange er mødt op, også mange, der ikke kender ham. Midt i tragedien kan det være et lille bitte plaster på såret for familien, lød det fra en af de to kvinder.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Leder: Tirsdag morgen går alting lidt hurtigere på hsfo.dk

Nye briller, ny frisure eller et slips, der matcher efterårets farver - de fleste af os trænger til at få vores "look", som det hedder på nydansk, forfrisket en gang imellem. Og det gælder såmænd også Horsens Folkeblads hjemmeside, www.hsfo.dk, som tusindvis af horsensianere - flere og flere - klikker ind på hver dag. Den tekniske stab, der designer hjemmesiden, har arbejdet længe og målrettet med en opdatering, og i morgen tidlig, tirsdag klokken 4, går det nye hsfo.dk så i luften. Helt synligt vil det være, at hjemmesiden har fået nyt design og nye skrifter - men opdateringen indeholder også en række tekniske forbedringer, som vil komme læserne til gavn. Først og fremmest er den nye hjemmeside endnu hurtigere med nyhederne end den nuværende. Nyhederne kommer hurtigere ud i verden, når vi på redaktionen trykker "offentliggør" - og hjemmesiden reagerer mere tjept, når du som læser klikker på artikler og/eller billeder. Det nye design gør det samtidig muligt for os at præsentere flere nyheder ad gangen, især for dem, der følger med på en pc. Den nye hjemmeside er naturligvis også tilpasset iPads og mobiltelefoner, men her sætter skærmstørrelsen en begrænsning for antallet af overskrifter. Det bliver nemmere at finde frem til dagens e-avis, hvor man kan bladre gennem siderne ligesom i den trykte avis. E-avisen får simpelthen en fast kasse på forsiden. Som noget nyt er det muligt at få en digital assistent - "hun" hedder Athena - til at læse nyhederne op. Det kan både være en fordel for dem, der måtte have svært ved at læse, og for dem, der for eksempel vil høre nyt, mens de kører bil. Endelig bliver det nemmere for læserne at udnytte og tilpasse vores nyhedsbreve, hvor man hver dag får en e-mail med de vigtigste overskrifter. Vi ved, at mange af jer, der læser den trykte avis, også følger med på nettet. Og vi håber og tror, at I vil synes godt om det nye hsfo.dk. Skulle der vise sig børnesygdomme - så tøv ikke med at kontakte redaktionen eller avisens Kundeservice. God fornøjelse i morgen klokken 4.

Annonce