Annonce
Horsens

Flere Horsens-elever tog guld ved DM i Skills: Da jeg læste det på storskærmen, måtte jeg se det to gange

Marie-Louise Christensen dystede i ni detail-kategorier, blandt andet salgseksponering. Foto: Louis Nielsen
For femte år i træk har Learnmark Horsens leveret Danmarks bedste tagdækkerlærling, og årets dygtigste butikselev er fra Louis Nielsen i Horsens.

Skills: 21-årige Marie-Louise Christensen fra Horsens kan nu kalde sig Danmarks bedste detail-elev.

Hun er til daglig butikselev hos optikeren Louis Nielsen i Horsens, og i denne uge har hun deltaget i finalen ved DM i Skills, erhvervsskolernes danmarksmesterskab. Her kæmpes inden for 45 forskellige uddannelser om at være bedst til faget. Marie-Louise dystede mod ni andre butikselever i forskellige dicipliner fra detailhandlens verden, f.eks. salgsteknik og eksponering.

Lørdag blev hun udråbt som vinder af detail-faget, og hun kunne dermed træde op på scenen i Bella Center i København og få overrakt et trofæ af statsminister Mette Frederiksen.

Indehaver af Louis Nielsen i Horsens, Lars Walther, der til daglig er Marie-Louises chef, var med i Bella Center, og i en mail til Horsens Folkeblad siger den stolte chef:

- Marie-Louise er utroligt dygtig, og hun har brugt så mange kræfter på at forberede sig. Det er fuldt fortjent, at hun vinder, og hun fortjener at blive fejret.

Forud for konkurrencen forklarede han yderlig:

- Fra første dag har hun taget et stort ansvar, og hun er altid interesseret i at lære nyt. Jeg er sikker på, det er den ærgerrighed, der har bragt hende til DM i Skills.

Annonce
Jeg er imponeret og kan kun have respekt for den kraftpræstation, begge vores deltagere har leveret. Alle deltagerne har ydet deres allerbedste, og viljen til og stoltheden ved at vise, hvad godt håndværk er, har båret dem frem, når de efter mange timers arbejde har knoklet videre.

Kim Clausen, afdelingschef på Learnmark Tech

Lad den bedste mand vinde

Også i tagdækkerenes konkurrence var det en Horsens-elev, der kom til tops.

Det gælder 21-årige Jesper Kragelund, der er lærling hos Sørens Tagdækning A/S i Aulum og tager sine skoleforløb på Learnmark Tech i Horsens. Han dystede i finalen med tre andre tagdækkerlærlinge, heriblandt en skolekammerat fra Learnmark, Stefan Fogt Stærmose.

- Lige før vindernavnet blev råbt op, gav vi alle fire hinanden hånden og sagde: ”Lad den bedste mand vinde.” Da mit navn blev råbt op, og jeg så det på storskærmen, måtte jeg læse det to gange, før jeg troede på det, fortæller Jesper Kragelund i en pressemeddelelse fra Learnmark.

Learnmark-eleven vandt desuden DM i Skills særlige arbejdsmiljøpris inden for faget.

- Det betyder også meget, for det viser, at jeg ved, hvordan jeg skal passe på mig selv, siger han.

For femte år i træk

Omkring 20 af Jesper Kragelunds kolleger var kørt til København for at støtte ham på konkurrencens sidste dag. Heriblandt mester Søren Dam.

- Jeg er en stolt mester - jeg kan ikke være andet. Og jeg er glad for, at vi er mange fra firmaet, der bakker ham op her i København i dag, fastslår han.

Det er femte år i træk, at en tagdækker-elev fra Learnmark Tech vinder DM i Skills, og det gør også skolens afdelingschef Kim Clausen stolt.

Først og fremmest af Jesper, som vandt i et særdeles dygtigt felt, siger han i en pressemeddelelse, hvor han også roser skolens faglærere for at levere undervisning på et højt fagligt niveau.

- Men når en lærling vinder, er det samtidig en stor cadeau til den virksomhed, hvor de er i lære. Det er her, de lærer at planlægge deres arbejde og får rutinen, som de trækker på til DM i Skills, understreger han.

Jesper Kragelund, som er elev på Learnmark Tech i Horsens, kan nu kalde sig Damarks bedste tagdækker-lærling. Learnmark-chef Kim Clausen siger: Jeg er imponeret og kan kun have respekt for den kraftpræstation, begge vores deltagere har leveret. Alle deltagerne har ydet deres allerbedste, og viljen til og stoltheden ved at vise, hvad godt håndværk er, har båret dem frem, når de efter mange timers arbejde har knoklet videre. Foto: Learnmark
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Coronavirus i Danmark: Hav respekt for dem, der bliver bange

Torsdag kørte jeg på arbejde til nyheden om, at den første dansker er ramt af Covid-19, også kaldet corona-virus. En TV2-redaktør havde været på skiferie i Norditalien med sin familie og bragt smitten med sig hjem. Det er der ikke noget overraskende i. Det kan højst være overraskende, at der gik så lang tid. Som danskere rejser vi som aldrig før, og på et eller tidspunkt måtte det ske. Det interessante er nu, hvordan vi håndterer ikke bare smitten, men også frygten for smitten. Erfaringerne fra 2009, da svineinfluenza hærgede verden, viser, at danskerne tager den slags epidemier forholdsvis roligt. Behovet for præcis information og viden er tårnhøjt, påpeger en ekspert fra Sundhedsstyrelsen i Jyllands-Posten, men vi er som danskere gode til at tage den nødvendige viden til os og agere nogenlunde, som myndigheder og eksperter beder os om. Medierne bliver i den slags situationer typisk beskyldt for at piske en stemning op, men prøv selv at tjekke, hvor mange artikler du kan finde med gode råd til: sådan skal du forholde dig, se her, hvad corona-virus er, hvem er særlig udsat osv. osv. Alt sammen fakta, der gør os tryggere og mere vidende. Det fremgår, at er man under 50 og helt rask, kan man tage det fuldstændig roligt. Hvilket får nogle til at tale situationen ned til ingenting eller gøre sig morsom over frygten hos andre. Her skal man bare huske, at ikke alle er under 50 eller helt raske. Mennesker, der enten selv er eller er i familie med nogle, der er svækkede, skal have lov at være bekymrede. Er din krop slidt af kræftbehandling, har din kone en lungesygdom, er din far svækket af alder og indlagt - så er du mere urolig end flertallet. Det er mennesker, som også har grund til at være nervøse, når en influenza-epidemi hærger - men er vi gode nok til at respektere deres frygt? Dronningen sagde det så rigtigt i sin nytårstale i 1984: "Så kommer vi med vores danske humor og små, dumsmarte bemærkninger". Det handlede ikke om corona-virus, men karakteristikken af danskernes reaktion passer meget godt. Så nej, vi skal ikke gå i panik, vi skal søge så meget faktuel viden som nødvendigt, og så skal vi have respekt for dem, der er bekymrede.

Erhverv

Nissens-produktion lagt ned af corona-virus: Vi er taknemmelige for ingen ansatte er smittet

Annonce