Annonce
forside

Flere Horsens-brandfolk til Sverige: Det ligger dybt i os som brandmænd at træde til

Sydøstjyllands Brandvæsen sender tirsdag i næste uge yderligere to lokale brandmænd til Sverige for at bistå med at slukke de mange naturbrande, der hærger landet. Foto: Mats Andersson, Scanpix

Aqqaluk Petersen er en af de brandmænd, der skal hjælpe svenskerne: Det ligger dybt i os som brandmænd at træde til.

Annonce

Horsens: Sverige har fortsat brug for hjælp til at bekæmpe de voldsomme naturbrande i landet, og endnu to brandfolk fra Sydøstjyllands Brandvæsen er klar til at tage afsted.

Den ene er 37-årige Aqqaluk Petersen fra Horsens, der 1. juni blev ansat som viceberedskabsinspektør ved Sydøstjyllands Brandvæsen.

Det job skubber han til side i en lille uges tid for at hjælpe i Sverige.

- Det ligger dybt i os som brandfolk at træde til, når andre har brug for hjælp. Så jeg tilbød min hjælp. Jeg er bare én i en stor flok, der har henvendt sig, fortæller Aqqaluk Petersen, der har 17 års erfaring som brandmand i Grønland og forskellige steder i Danmark.

Annonce

Lange, hårde dage

Tirsdag er der afgang fra Hedehusene på Sjælland, og man gør sig mange tanker forud for opgaven, fortæller han.

- Det seneste jeg har hørt i dag (torsdag, red.) er, at der er 70 brande. Men det skifter fra dag til dag. Jeg forbereder mig på lange, hårde dage, hvor det er varmt og støvet. Det er hårdt manuelt arbejde i en skov, siger Aqqaluk Petersen, der ser frem til at prøve kræfter med en helt anden natur end den danske.

- Danmark er relativt fladt, og man kan se langt, mens miljøet i Sverige er mere stenet og med masser af bakker og bjerge. Det er noget andet end det, jeg er vant til, siger Aqqaluk Petersen.

- Det er sjældent, at man er i den situation, at man må spørge hele EU om hjælp, så det er ekstraordinært. Jeg tager det, som det kommer. Man er nødt til at være mentalt åben over for, hvad man kommer til at lave. Det kan være alt lige fra affaldshåndtering til åben ild. Jeg gør det, jeg bliver befalet til at gøre.

Annonce

To brandfolk på vej hjem

Horsens Folkeblad talte tirsdag med Dennis Gregersen, der er én af to brandmænd fra Sydøstjyllands Brandvæsen, der har hjulpet i Sverige. De ankom i mandags og er på vej hjem.

Aqqaluk Petersen og hans makker fra Horsens skal efter planen være i Sverige fra tirsdag til søndag i næste uge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Tirsdagens coronatal: Laveste antal smittede i måneder - men den britiske mutation spolerer glæden

Annonce