Annonce
112

Flere hektar mark i flammer: Defekt i mejetærsker startede brand

Sydøstjyllands Brandvæsen forventer ikke, at det var den sidste markbrand i år. Arkivfoto
Brandvæsnet vurderer, at seks hektar høstet og uhøstet mark blev brændt af, inden de fik kontrol over en markbrand nord for Stouby torsdag eftermiddag.
Annonce

Stouby: Med to tanksprøjter, en tankvogn og godt og vel 12 brandmænd var Sydøstjyllands Brandvæsen talstærkt til stede, da de torsdag sidst på eftermiddagen måtte rykke ud for at få slukket en markbrand nær Bellevej nord for Stouby.

- Det var en defekt på en mejetærsker, der får antændt en mark med både høstet og uhøstet korn. Der skete ikke skade på mejetærskeren, da den hurtigt blev flyttet uden for området, men det går ret stærkt, når ilden får fat i sådan noget uhøstet korn, og det gav ret voldsomme flammer, siger indsatsleder Lars Bønding.

Brandvæsnet blev kaldt ud klokken 17.17, og de brugte en lille halvanden time på stedet.

- Inden vi har ilden under kontrol, vil jeg gætte på, at den har fået fat i seks hektar, lyder det fra indsatslederen.

Annonce

Ikke sidste gang

Han forventer ikke, at det er sidste gang med sådan en episode på de høstklare marker.

- Det er normalt, at vi kører ud til høstrelaterede brande på den her tid af året, men jeg tvivler på, at vi når samme niveau som sidste år, hvor det var pivhamrende tørt. Men det kommer selvfølgelig an på vejret. Og her var det en defekt på mejetærskeren, der startede det, og sådan noget kan man ikke helt gardere sig imod, siger Lars Bønding.

Med ilden slukket var det indsatslederens indtryk, at den ubrændte del af marken ville blive høstet færdigt umiddelbart efterfølgende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Lokal meningsmåling: S udbygger føringen - to nye partier er på vej ind i Horsens Byråd

Annonce