Annonce
Østjylland

Flere fra lokalområdet i ny styregruppe

Karen-Marie la Cour repræsenterer Landsforeningen af Menighedsråd. Arkivfoto Flemming Jeppesen
Den kirkelige struktur er udfordret af flyttemønstret.
Annonce

Som biskop Henrik Wigh-Poulsen, Aarhus Stift, omtalte i sit nyhedsbrev for september, sker der ændringer i den kirkelige struktur - mange flytter fra land til by, byerne bliver tættere befolket, mens de små landsbysamfund affolkes.

De strukturændringer, som følger af befolkningsforandringerne, vil blive nærmere undersøgt i Aarhus Stift. Det bliver Aarhus Stiftsråd, der i øvrigt har menighedsrådsformand Hanna Broadbridge, Sct. Clemens Sogn i Randers, som formand, der i samarbejde med Folkekirkens Uddannelses- og Videncenter, normalt forkortet FUV, skal stå bag et nyt projekt under navnet "Når grænser flyttes" og med undertitlen "Hvad betyder de nye sognestrukturer for den kirkelige hverdag"?

Som tidligere omtalt skal cand.theol. og tidligere sognepræst og provst i Nordjylland,  Yvonne Alstrup Nielsen, Bjerringbro, stå for projektets gennemførelse, og hun får bag sig en styregruppe, der består af følgende:

Biskop Henrik Wigh-Poulsen, Karen-Marie la Cour, Havndal, der er repræsentant for Landsforeningen af Menighedsråd, sognepræst Signe Høg, Mårslet, Præsteforeningen, Annette Bennedsgaard, Horsens, repræsentant for Provsteforeningen, sognepræst Jacob Duevang Krogh Rasmussen, Mariager, tidligere Kristrup, repræsentant for Aarhus Stiftsråd, Karin Skouboe, Voer, der ligesom den foregående og Sten Boye Jensen, Voldby ved Hammel, repræsenterer Aarhus Stiftsråd.

Ifølge en information fra Aarhus Stift skal undersøgelsen først og fremmest tage udgangspunkt i samtaler med dem, der har oplevet ændringerne, står midt i overgangen eller lige foran en omlægning.

FUV har hjemsted i Løgumkloster  og betegner sig selv som et center for uddannelse og forskning. Man uddanner blandt andet præster og undervisere i folkekirken. FUV er etableret den 1. januar 2014.

Yvonne Alstrup skal lede projektet. Arkivfoto: Bjarne Lüthcke/Ritzau Scanpix

Yvonne Alstrup Nielsen har hidtil været projektleder for "Kirken på landet" efter Hasse Neldebjerg Jørgensen. der blev provst i Sydslesvig efter at have arbejdet med projektet i et par år. Hasse Neldebjerg Jørgensen er vokset op i Randers som søn af den i sin tid meget kendte kiropraktor J. Jørgensen.

Det fremgår af informationen fra Aarhus Stift, at Yvonne Alstrup Nielsen skal indsamle positive såvel som negative erfaringer og i øvrigt fungere som sparringpartner for menighedsråd i forhold til de spørgsmål, der kan opstå i forbindelse med strukturændringerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Høje CO2-mål i EU gavner Danmark

AC Horsens

Kampen minut for minut: AC Horsens var nedspillet totalt og tabte trods fin slutspurt

Annonce