Annonce
Brædstrup

Flere får hjælp mod støj: Kommunen afsætter flere midler til trafikplagede borgere

En gruppe beboere på Gartnervangen i Brædstrup har i flere år kæmpet mod trafikstøj. Nu har kommunen netop bevilget midler fra støjpuljen til et støjværn. Arkivfoto: Henrik Sandvad
Horsens Kommune øger indsatsen mod trafikstøj og har fordoblet sin pulje til formålet. Det kommer i første omgang en række boligejere i Brædstrup og Horsens til gode.

Brædstrup: Det endte med en håndsrækning til trafikplagede borgere, da Horsens Byråds plan- og miljøudvalg på sit seneste møde uddelte midler fra kommunens såkaldte støjpulje.

Forligspartierne har i budgetaftalen for 2020 besluttet at forhøje puljen med 500.000 kroner årligt i de næste tre år. Der er således i alt i 2020 afsat en million kroner til at fremme forslagene i Horsens Kommunes støjhandlingsplan.

De ekstra midler til at bekæmpe trafikstøj kommer i første omgang en gruppe lejere på Gartnervangen 1A til 56B i Brædstrup til gode. Beboerne døjer med trafikgener fra Silkeborgvej, hvor støjen ifølge målinger kan nå op på 68 Db.

Derfor har beboerne på Gartnervangen, som hører under Andelsboligforeningen Odinsgaard, i flere år kæmpet for et støjværn.

Også nogle boligejere på Egernvej i Horsens får glæde af midlerne, da de har problemet med støj fra Skanderborgvej, hvor støjen når op på 62 Db.

- Med den stigende trafik, vi har i og omkring Horsens, er støjpuljen noget, som bliver mere og mere aktuelt. Derfor er det også godt, at vi har fået hævet puljen, så vi kan hjælpe flere borgere, som har problemer med trafikstøj. Det var derfor et enigt udvalg, der kunne sige ja tak til at uddele midlerne til de to projekter, siger Martin Ravn (V), formand for plan- og miljøudvalget.

Annonce

Med den stigende trafik, vi har i og omkring Horsens, er støjpuljen noget, som bliver mere og mere aktuelt. Derfor er det også godt, at vi har fået hævet støjpuljen, så vi kan hjælpe flere borgere, som har problemer med trafikstøj.

Martin Ravn (V), formand for plan- og miljøudvalget

Beboere betaler en andel

Ifølge aftale med beboerne er der en egenfinansiering på 35 procent for at få sat støjværn op. Det betyder, at Horsens Kommune betaler 318.000 kroner til projektet på Gartnervangen i Brædstrup, mens beboerne skal betale cirka 111.000 kroner. På Egernvej er fordelingen 168.000 kroner til beboerne, mens kommunen betaler cirka 479.000 kroner.

Også i 2018 fik Brædstrup del af midlerne i støjpuljen. Her fik beboere på Søvænget og Søtoften i Brædstrup sat et 300 meter langt støjværn op mod Horsensvej og Silkeborgvej.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Unik flyvetur i lukket luftrum: Se lufthavn fra oven

Annonce