Annonce
Brædstrup

Flere får demens: Nu vil Horsens Kommune bygge 60 nye demensboliger

Ældreminister Thyra Frank besøgte demensplejehjemmet Klovenhøj i Brædstrup sidste år, hvor hun var meget imporneret over freden og roen. Plejecentret har i dag 26 pladser til ældre med demens, men det udvides nu med 12 ekstra pladser. Arkivfoto: Morten Pape

Politikerne i økonomiudvalget har sagt ja til at opføre 60 nye demensboliger over de næste fem år. De første 12 boliger opføres i Brædstrup med byggestart til foråret.

Annonce

Brædstrup: Borgere med demens skal have bedre forhold, og derfor har politikerne i økonomiudvalget netop nikket ja til, at der etableres en række specialiserede plejeboliger rundt om i kommunen.

Der skal i alt opføres 60 almene demensboliger over de næste fem år, og de første 12 boliger skal efter planen opføres på Klovenhøj Centret i Brædstrup til foråret.

- Årsagen til, at vi skal have flere demensboliger, skal desværre findes i den sørgelig baggrund, at vi oplever, at flere borgere bliver ramt af demens. Det er ikke kun i Horsens, men et problem i hele landet, men det gør, at der er et større behov for demensafsnit med specialister. Vi opfører de første 12 demensboliger på Klovenhøj i Brædstrup, fordi de allerede er højt specialiserede inden for området, og de har også gode udearealer, som er velegnet til formålet, siger borgmester Peter Sørensen (S).

Vi opfører de første 12 demensboliger på Klovenhøj i Brædstrup, fordi de allerede er højt specialiserede inden for området, og de har også gode udearealer, som er velegnet til formålet.

Borgmester Peter Sørensen
Annonce

Uddannet personale

Formanden for byrådets udvalg for sundhed og velfærd, Ellen T. Schmidt (S), ser frem til, at der er flere plejeboliger på vej til borgere med demens.

- I det øjeblik, folk bliver demente, og de ikke kan bo i egen bolig, er det utrolig vigtigt, at vi i kommunen har et godt tilbud med en bolig, som er indrettet til folk med demens. Ét er omgivelserne, men noget andet er, at vi står parat med personale, som er uddannet i at hjælpe de demente til en bedre tilværelse, som stadig er meningsfuld, siger Ellen T. Schmidt.

Annonce

Små enheder

På Klovenhøj vil de nye boliger blive opført i forbindelse med de eksisterende bygninger og vil blive bygget på en måde, så beboerne kommer til at bo i små overskuelige enheder, som skaber tryghed og overskuelighed.

- Vi vælger at bygge i små enheder, fordi demente på grund af deres sygdom ikke overskuer særlig meget, og derfor er der brug for ro og kendte rammer. Det skal være så kendt og trygt som muligt, så derfor har vi valgt lave det på den måde på Klovenhøj i samarbejde med personalet, og det bliver rigtig fint, siger Ellen T. Schmidt.

Prisen på de almene plejeboliger er budgetteret til 23,7 mio. kroner, og byggeriet forventes at gå i gang til foråret 2019.

Ifølge borgmester Peter Sørensen er der endnu ikke er taget stilling til, hvor de øvrige 48 demensboliger skal bygges. Byggeriet af dem vil blive sat i gang alt efter, hvordan behovet udvikler sig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Næste runde starter: Beboere på to plejecentre får andet stik i denne uge

Coronavirus

Live: Partier afviser regeringens forslag om øget brug af mundbind

Annonce