Annonce
Horsens

Flere end nogensinde: Så mange unge i Horsens tager en ungdomsuddannelse efter 9. klasse

9 ud af 10 unge horsensianere, der i 2016 færdiggjorde 9. klasse var 15 måneder senere i gang med en ungdomsuddannelse. Det er flere end nogensinde. Arkivfoto: Morten Pape

9 ud af 10 unge horsensianere, der i 2016 færdiggjorde 9. klasse, var 15 måneder senere i gang med en ungdomsuddannelse. Den andel har aldrig været højere.

Horsens: Aldrig har velviljen til at tage en ungdomsuddannelse blandt Horsens' unge været større.

Det viser en ny opgørelse fra Kommunernes Landsforening.

9 ud af 10 unge i Horsens, der afsluttede 9. klasse i 2016, var i gang med en ungdomsuddannelse 15 måneder senere. Den andel har aldrig været højere, og det bringer Horsens op i den øverste tredjedel blandt landets kommuner, når det kommer til, hvem der har den største andel af unge, der går i gang med en ungdomsuddannelse efter 9. klasse.

Annonce

Fælles indsats

Resultatet vækker glæde hos Horsens' borgmester Peter Sørensen (S), der ikke mener, der er tale om en tilfældig udvikling.

- Resultatet er først og fremmest skabt gennem en fælles indsats på hele børne- og skoleområdet i Horsens Kommune. Vi har igennem flere år arbejdet med en fælles tilgang til vores børn og unges læring, hvor vi med strategien "Fælles læring - stærkere resultater" i dagtilbud og skolevæsen har haft få, men klare mål og gennemsigtighed, siger Peter Sørensen i en pressemeddelelse.

Borgmesteren fremhæver samtidig kommunens samarbejde med erhvervslivet.

- Det er et af de helt stærke kort, vi har i Horsens til at ruste eleverne til uddannelse. Vi prioriterer, at alle elever fra 0.-9. klasse får 250 timer, hvor de møder og lærer om en bred vifte af uddannelser og jobfunktioner. Det gør de i skoleforløb og gennem besøg på lokale virksomheder og ungdomsuddannelser. Vores lærere gør en stor indsats for, at eleverne får valgt uddannelse på et kvalificeret grundlag, siger Peter Sørensen, der også roser samarbejdet mellem kommunens folkeskoler og ungdomsuddannelser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Unik flyvetur i lukket luftrum: Se lufthavn fra oven

Annonce