Annonce
Horsens

Flere digitale løsninger på vej: Enigt regionsråd vedtager ny fødeplan

Et enigt midtjysk regionsråd har netop vedtaget en ny fødeplan. Foto: Dorthe Ørsig
Efter to års forarbejde kunne regionsrådet i Region Midtjylland onsdag vedtage en ny fødeplan til erstatning for den gamle fra 2012. Den nye plan indebærer blandt andet mere digitalisering og hjælp til selvhjælp ud fra behov og ønsker.

Regionen: Et enigt regionsråd har onsdag vedtaget en ny fødeplan, som erstatter den hidtidige, der er fra 2012.

I planen står der blandt andet:

"Generelt er fødende i regionen tilfredse med den hjælp, de får. Regionens ambition er at understøtte mestring og selvhjulpenhed hos kvinderne, deres partnere og dermed familien.

Annonce

Uanset hvem man er, og hvor man kommer fra, skal man have de bedst mulige forudsætninger for sundhed, trivsel, læring og udvikling".

- Alle gravide kvinder og familier i Midtjylland skal opleve et trygt og sammenhængende graviditets, fødsels- og barselsforløb. Deres ønsker og behov er udgangspunktet, som fødestederne allerede er gode til at tilrettelægge efter i tæt samspil med forældrene, siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S).

Langt forarbejde

Planen, som nu er vedtaget, er bestemt ikke nogen hovsa-løsning, idet arbejdet med den har været i gang siden starten af 2019.


Vi er i gang med at udvikle en digital forløbsguide med små instruktionsvideoer, chatfunktion og let adgang til vigtige informationer, der fx kan sikre den gravide og hendes partner rette information på rette tidspunkt i svangreforløbet.

Anders Kühnau, regionsrådsformand (S)


Siden har fagpersoner fra region, kommuner og praksis arbejdet godt og tæt sammen om planen, der både giver et samlet overblik over nuværende tilbud, visioner for fremtiden og fødendes oplevelser, erfaringer og idéer.

I høringsperioden kom der i alt 22 skriftlige svar ind, og de er  indgået i regionsrådets politiske arbejde forud for vedtagelsen onsdag.

Annonce

Digitalisering

Den nye fødeplan lægger blandt andet op til, at flere digitale og telemedicinske løsninger skal tages i brug, hvor det gavner borgere, faglighed og effektivitet.

- Vi går målrettet efter fleksible digitale løsninger. Selvhjulpne gravide og deres partnere skal tilbydes digital støtte. Vi er i gang med at udvikle en digital forløbsguide med små instruktionsvideoer, chatfunktion og let adgang til vigtige informationer, der fx kan sikre den gravide og hendes partner rette information på rette tidspunkt i svangreforløbet, siger Anders Kühnau.

Annonce

Erfaringer bredes ud

Regionen har allerede gode erfaringer med at bruge hjemmemonitorering til kvinder med komplicerede graviditetsforløb. De digitale løsninger betyder, at kvinderne trygt og fagligt forsvarligt kan undgå indlæggelser. Tilbuddet skal udbredes til flere gravide på tværs af regionen, hvor fødestederne har et godt og tæt samarbejde.

Fremtiden byder også på en digital løsning, der med tiden skal afløse den nuværende papirbaserede vandrejournal. Papirjournalen samler vigtige oplysninger undervejs i graviditetsforløbet og sikrer, at relevante fagfolk har adgang til oplysningerne undervejs i forløbet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odder

Sur smiley til restaurant i Odder

Hedensted For abonnenter

Mor til krænket dreng: Min søn kom og fortalte, at der var blevet pillet ved ham...

Annonce