Annonce
Østjylland

Kraftig stigning: Hver fjerde nye coronasmittede i Danmark kommer fra Aarhus

Det er fortsat vigtigt at følge retningslinjer om afstand, håndhygiejne og mundbind i offentlige transportmidler, da der i øjeblikket er en stigning i antallet af coronasmittede i Aarhus Kommune. Foto: Jens Thaysen
Ud af 207 nye coronasmittede på landsplan, skal de 50 af dem findes i Aarhus Kommune, hvor der er sket en kraftig stigning henover weekenden.
Annonce

AARHUS: Siden fredag er der blevet konstateret 50 nye tilfælde af coronasmittede i Aarhus Kommune.

De nye tilfælde i Aarhus-området udgør dermed en fjerdedel af nye smittede på landsplan, der er på 207. Det viser de seneste tal fra Statens Serum Institut.

Det er en usædvanlig stigning, bekræfter Christian Wejse, epidemiolog og afdelingslæge ved Aarhus Universitetshospital.

- Mig bekendt har vi ikke ligget så højt i Aarhus, siden vi begyndte at få tallene differentieret per kommune, siger afdelingslægen, der ikke har set noget, der tyder på, at det er fordi flere århusianere bliver testet.

Annonce

Lavt i lang tid

Christian Wejse mener, at de nye tiltag, som at anvende mundbind blandt andet i offentlige transportmidler, er relevante, set i det lys.

- Der er ingen tvivl om, at vi står i en stigende forekomst af smitsomme personer. Det har ellers ligget meget lavt i lang tid, hvor vi ligget under 30 nyligt positivt testede i Aarhus Kommune, siger han og fortsætter:

Med en stigning på 50 nye coronasmittede i Aarhus Kommune siden i fredags er det relevant, at vi er endnu mere opmærksomme på om vi overholder restriktionerne, mener Christian Wejse, epidemiolog og afdelingslæge ved Aarhus Universitetshospital. Foto: Jens Thaysen

- Med så få smitsomme er sandsynligheden for at møde en smittet meget lav. Det er den stadigvæk, men den er blevet betydeligt højere end tidligere i juli måned. Derfor er det relevant, at vi er endnu mere opmærksomme på, om vi overholder restriktionerne, mener Christian Wejse.

Så afstand og god håndhygiejne er stadig vigtige huskeregler i kampen mod coronasmitten.

- Og så er smitteopsporing et nøgleredskab, understreger Christian Wejse.

Annonce

Studerende smittet

Styrelsen for Patientsikkerhed oplyser, at man er i dialog med Aarhus Kommune omkring hvilke tiltag, der skal sættes i gang i forhold til stigningen af coronasmittede, ligesom man har været det i andre kommuner, blandt andet Hjørring, der i juni oplevede et Covid-19 udbrud.

Samtidig arbejder Styrelsen for Patientsikkerhed på at afdække eventuelle smittekæder.

Mandag eftermiddag kom det frem, at fem statskundskabsstuderende på Aarhus Universitet var blevet testet positive for Covid-19 efter et arrangement på universitetet. Det skriver Lokalavisen Aarhus. Godt 80 studerende var samlet som forberedelse til den kommende studiestart, hvor de skulle være tutorer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce