Annonce
Brædstrup

Flere byggegrunde på ønskelisten: Det er vigtigt for byens udvikling

Det tidligere hospitalskøkken og vaskeri er blot nogle af de bygninger, som står tomme hen på sygehusgrunden, og som kommunen gerne ser omdannet til et nyt, attraktivt boligområde. Arkivfoto
Et nyt boligområde på den gamle sygehusgrund er blevet en del af kommunens nye planstrategi for Brædstrup, men det er ikke nok ifølge formanden for Brædstrup Lokalråd.

Brædstrup: Potentialet for et nyt, attraktivt boligområde på den gamle sygehusgrund på Østergade i Brædstrup skal undersøges, står der i kommunens nye Planstrategi 2019, som Horsens Byråd sendte i høring i sidste uge.

Planstrategien er en forløber for en ny kommuneplan, som er den overordnede plan for byudvikling i Horsens Kommune. Den skal gælde for periode 2021-2025.

I Brædstrup Lokalråd ser formanden, Søren Munk, frem til, at byudvikling på sygehusgrunden på Østergade bliver en del af kommunens overordnede strategi for byen.

- Vores håb er, at kommunen vil købe hele sygehusgrunden og få området udviklet. Vores frygt er, at der er nogle, der køber det og renoverer lidt på det i stedet for, at vi får revet det gamle ned og fået bygget noget nyt, der er pænt og ordentligt, siger Søren Munk.

Han ser gerne, at der sættes flere nye boligområder ind i den endelige planstrategi.

- Vi vil stadig gerne have nogle flere frie byggegrunde i Brædstrup. De byggegrunde, der er til salg, er ofte afsat til forskellige byggefirmaer, men hvis man som huskøber ikke lige er til det, er mulighederne begrænset. Derfor vil vi fra lokalrådets side foreslå, at der findes områder til nye byggegrunde, som skal være frie, siger Søren Munk.

Annonce

Tilflytning vigtig for butiksliv

Lokalrådsformanden mener, det er vigtigt for byen, at der er et bredt udvalg af byggegrunde til kommende huskøbere.

- Større valgmuligheder for huskøberne og øget tilflytning vil øge vores mulighed for at bevare vores handelsliv og butikker. Vi er nødt til at ekspandere for at beholde det handelsliv, vi har i byen. Ellers kan vi ikke beholde byens nuværende serviceniveau, siger Søren Munk.

Planstrategi 2019 er sendt i offentlig høring frem til mandag 25. november. I forbindelse med høringen holder kommunen seks åbent hus-arrangementer, hvor borgerne kan kigge forbi og få en snak om indholdet i planstrategien.

I Brædstrup sker det tirsdag 22. oktober klokken 14-18 i SuperBrugsen på Søndergade 50-52.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Ny tennis-dille på vej: Sådan har kommunen fordelt 900.000 kroner til nye faciliteter

Annonce