Annonce
Kultur

Trods corona: Flere besøgte Fængselsmuseet i 2020

Fængselsmuseet har i 2020 haft flere gæster end i 2019. Det skyldes blandt andet rejserestriktioner og billigere entré, men også før coronaen var der en stigning i antallet af gæster. Foto: Horsens Kommune
Flere end 64.000 lagde sidste år vejen forbi det historiske museum på Fængslet. Rejserestriktioner og billigere billetter er en del af forklaringen.
Annonce

Horsens: I 2020 havde Fængselsmuseet på Fængslet på trods af coronakrisen en fremgang i antallet af besøgende. 64.952 gæster blev det til, mens tallet året inden lød på 64.549.

- Vi er stolte af, at vi har kunnet tiltrække så mange gæster på et år, hvor coronakrisen har raset, og hvor museet ad flere omgange har måttet lukke midlertidigt, siger museumschef Merete Bøge Pedersen i en pressemeddelelse fra Horsens Kommune.

Hen over sommeren slog Fængselsmuseets besøgstal alle rekorder med flere end dobbelt så mange besøgende som normalt. I juli tog godt 30.000 sommergæster på oplevelse bag murene.

- Vi havde travlt som aldrig før med et fyldt museum og seks udsolgte, daglige rundvisninger. Det har været utrolig dejligt med den store interesse for museet fra hele landet, siger Merete Bøge Pedersen.

Annonce

Restriktioner og billig entré

I løbet af sommeren var rejserestriktioner og billigere entrépriser en del af forklaringen på, at flere besøgte Fængselsmuseet. Men allerede i starten af året, før corona ramte, oplevede museet på Fængslet et højere besøgstal. I januar og februar var der 44 procent flere besøgende end samme tidspunkt året før.


Vi havde travlt som aldrig før med et fyldt museum og seks udsolgte, daglige rundvisninger.

Merete Bøge Pedersen, museumschef, Fængselsmuseet


- Det vidner om dét, som vores kendskabsmåling primo 2020 viste - at kendskabet til museet aldrig har været højere, og at Fængslet er blevet landskendt. Vi glæder os meget over at være så attraktivt et besøgssted, siger direktør for Fængslet, Astrid Søes Poulsen.

Annonce

Virtual reality

Fængselsmuseet har i løbet af 2020 åbnet op for helt nye oplevelser, som ifølge museumschef Merete Bøge Pedersen har medvirket til det høje besøgstal.

Blandt de nye tiltag er et virtual reality-univers, hvor man kan flygte fra fængslet gennem flugtkongen Lorentzens tunnel, en cellevogn fra Vestre Fængsel, som man kan få en køretur i og den dystre udstilling "Liget i tønden".

Som noget helt nyt har Fængselsmuseet også tilbudt online museumsformidling på de sociale medier under corona-nedlukningerne blandt andet med videoserien 'Med Mor på Museum'. Her følger man museumsinspektør Anne Katrine Nagel og hendes datter Rakel i museets forskellige udstillinger.

- Det har været vigtigt for os fortsat at kunne formidle de spændende historier, selvom gæsterne ikke kunne besøge os, og det, tror jeg også, har inspireret folk til at tage herhen og opleve museet, da det igen blev muligt, siger Merete Bøge Pedersen.

Annonce

Flere nyheder i 2021

I 2021 slår Fængselsmuseet dørene op til nye oplevelser, blandt andet en udstilling om narko og en udstilling om det museum, der var i fængslet, mens det var i brug.

Museet bestod dengang af effekter, som den tidligere vagtmester Aage Egholm på eget initiativ havde samlet.

Når museet igen kan tage imod gæster, vil de også blive mødt af en ny biograf og en storskærm i forhallen med en 3D-model af fængslet, som det har set ud gennem tiden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce