Annonce
112

Flere østjyder får opkald fra 'Politiet': Det rigtige politi advarer mod opkald fra falske betjente

Hvis en betjent ringer og vil have dig til at udlevere personlige oplysninger, så læg på, lyder opfordringen fra politiet. Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix
En ny svindelmetode, hvor borgere bliver ringet op af nogen, der udgiver sig for at være betjente, er tilsyneladende blevet udbredt i Østjylland.

AARHUS: Hvis du bliver ringet op af en politibetjent, der siger, at du er blevet hacket og vil have dig til at udlevere dit NemID, CPR-nummer eller andre personlige oplysninger, så er det værd at være lidt ekstra opmærksom. Østjyllands Politi har nemlig oplevet flere episoder gennem den seneste tid, hvor borgere er blevet forsøgt snydt med opkald fra "politiet". Faktisk skete det to gange i løbet af mandagen.

Klokken 16.35 blev en 51-årig mand fra Trustrup ringet op af en mand med mellemøstlig accent, som udgav sig for at være fra politiet. "Betjenten" fortalte, at nogen havde forsøgt at optage et banklån i den 51-åriges navn. Den 51-årige var ikke i gang med at låne penge, og derfor mente den falske betjent, at der var tale om et tilfælde af identitetstyveri. Her fik den 51-årige dog mistanke om, at "betjenten" slet ikke var betjent, og lagde på.

En lille times tid senere, klokken 17.23, blev politiet ringet op af en 82-årig kvinde, som flere gange var blevet ringet op af "politiet". De mente, at den 82-årige var blevet hacket, fortalte at de ville sende nogen ud til hende, og at hun skulle give tilladelse til at hendes telefon skulle aflyttes. Det blev kvinden meget bekymret over at få at vide, og derfor sendte Østjyllands Politi et par rigtige betjente ud for at snakke med hende.

- Østjyllands Politi har tidligere set lignende eksempler på, at ukendte personer ringer til tilfældige borgere og udgiver sig for at være fra politiet. Fremgangsmåden har typisk været den samme, hvor personen i telefonen oplyser, at borgeren har været udsat for hacking eller identitetstyveri og på den måde forsøger at lokke personlige oplysninger, såsom CPR-nummer og NEMID, ud af vedkommende. Politiets klare opfordring er, at man lægger røret på og ikke udleverer nogen former for oplysninger, lyder det fra politiet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Liveblog: Kirkeminister dropper at arbejde for åbne kirker i påsken

Annonce