Annonce
Østjylland

Flere århusianere, men mindre affald: 600 færre fyldte skraldebiler på fire år

Hver århusianer smider i gennemsnit 26 kg mindre restaffald ud i 2018 end i 2015. Foto: Aarhus Kommune
Trods økonomisk vækst i samfundet skaber den enkelte århusianer mindre affald end tidligere år.
Annonce

AARHUS: Selv om vi hvert år bliver flere og flere århusianere, skaber vi samtidig år efter år mindre affald. Således er mængden af affald siden 2015 faldet med næsten 6.000 ton - hvilket svarer til 600 fyldte skraldebiler.

Det oplyser Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

Tallet svarer til, at hver århusianer i gennemsnit smider 26 kg mindre restaffald ud om året end i 2015. En del af forklaringen skal findes i den affaldssortering, der begyndte i 2016, hvor århusianerne begyndte at sortere plast og metal fra restaffaldet.

9 af de 26 kilo kan tilskrives, at århusianerne gik i gang med en ny affaldssortering i 2016 og 2017, men de resterende 17 kilo er der ikke nogen entydig forklaring på. Samlet set skaber århusianerne simpelt hen mindre affald nu, end de gjorde for fire år siden.

- Det er en glædelig udvikling, for selv om affaldssortering og genanvendelse er godt, så er den bedste måde at spare på ressourcerne naturligvis, at vi simpelt hen producerer mindre affald. Vi kender ikke den præcise forklaring på hvorfor, men et kvalificeret bud er, at indførelsen af affaldssortering generelt har givet en større opmærksomhed på, hvordan vi køber ind, hvad vi smider ud, og hvordan vi gør det, udtaler Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø.

Illustration: Aarhus Kommune
Annonce

Mindre affald trods økonomisk vækst

Lene van der Raad, der er chef for Genbrug og Energi, Teknik og Miljø, peger desuden på, at der helt generelt er kommet mere fokus på eksempelvis madspild.

Hun håber, at tendensen med at århusianerne skaber mindre affald fortsætter fremover.

- Vi skal hele tiden hjælpe folk med at blive ved med at være gode til at sortere, forklaret hun til Århus Stiftstidende og understreger, at det er imponerende, at mængden af affald er faldet markant i en periode, hvor der ellers har været en pæn økonomisk vækst i samfundet.

Aarhus Kommune forventer, at der skal laves en ny affaldsplan en gang i løbet af 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Brandslukning fortsatte til langt ud på natten: Tøjbutikker i stueplan er medtagede efter slukningsarbejde

Horsens

Hedensted gav HFS en fodboldlektion

Hedensted For abonnenter

Flere venner, mere motion og mindre angst: Ny livsstilsefterskole åbnede med næsten fuldt hus

Annonce