Annonce
Skanderborg

Fleksibel arbejdstid i kommunen

Annonce

LÆSERBREV: Større indflydelse på om man skal arbejde 25 eller 40 timer om ugen, vil give mere frihed og fleksibilitet til at planlægge sit eget liv. Forældre med små børn vil i perioder måske helst arbejde lidt færre timer, mens helt unge eller seniorer måske har lyst til at arbejde lidt mere i nogle måneder eller ét år.

Ideen er, at det skal være den ansatte og ikke arbejdsgiveren, der bestemmer arbejdstiden.

Det er baggrunden for et forslag fra SF Skanderborg om, at Skanderborg Kommune, som et forsøg, afprøver en model med fleksible arbejdstider. Forslaget har været behandlet i økonomiudvalget i februar måned og lige nu bliver der i administrationen arbejdet med mulighederne for at sætte et forsøg i gang.

Konkret bør en gruppe medarbejdere få mulighed for at forhandle deres arbejdstid op eller ned efter eget ønske og dermed opnå en bedre balance mellem deres arbejdsliv og privatliv.

Økonomisk skal forsøget hvile i sig selv, så kommunen ingen ekstra udgift har. Der skal således være en balance mellem de, der skal arbejde mere og have mere i løn og de, der skal arbejde mindre og tilsvarende have mindre udbetalt.

Erfaringer fra en lignende forsøgsordning i Københavns Kommune viser, at op imod en fjerdedel af de ansatte gerne vil justere deres arbejdstid, så de enten arbejder lidt mere eller lidt mindre. Forsøget viser også, at der blandt medarbejderne generelt er stor opbakning til en større fleksibilitet i ansættelsesforholdet.

Erfaringerne med et pilotprojekt i Skanderborg med fleksible arbejdstid, skal på sigt bruges til at etablere en ordning, som samtlige medarbejdere kan benytte sig af. Pilotforsøget skal iværksættes i samarbejde med de relevante MED-udvalg og fagforeningsgrupper.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted

Forældre testet positive for Covid-19: Skole opfordrer kammerater til at blive hjemme

Annonce