Annonce
Læserbrev

Flagvirus. Global mobning

Annonce

Læserbrev: I skolerne gør man meget for at lære børnene ikke at mobbe eller drille hinanden og sige undskyld, når de har gjort noget mod andre, som har gjort dem kede af det. Når børnene siger: "Jamen det var bare for sjov", så bliver de belært om, at noget kun er sjovt, hvis den, det går ud over, også synes, det er sjovt, og når det så står klart, at den, det gik ud over, ikke synes, det er sjovt, så skal man sige undskyld og så for resten lade være med at gøre sådan noget igen en anden gang.

Børnene har altså ikke ytringsfrihed uden begrænsninger.

Det har derimod Jyllands-Posten, og vel så også alle andre voksne mennesker. De må gerne med grundlovens ytringsfrihed i ryggen sige eller gøre/tegne lige, hvad der passer dem. Når de så erfarer, at det har såret eller fornærmet dem, det gik ud over, så bare sige: "Jamen det var kun for sjov", og absolut ikke vil sige undskyld, og der er der ingen, der så pålægger dem at sige undskyld, ligesom børnene bliver. At det kan komme til at gå ud over andre sagesløse danskere, har Jyllands-Posten nu igen slet ingen forståelse for.

Mon ikke grundlovens ord om ytringsfrihed lige skulle have nogle tilføjelser om, at man selvfølgelig skal overholde almindelig god opførsel.

Det er ikke god opførsel over for andre lande at såre og fornærme dem ved at gøre sig morsom over noget, og på en måde, som betyder rigtigt meget for dem.

Det er jo global mobning.

Og jeg forstår slet ikke, at regering og folketing mener, global mobning er OK, når de ikke mener, mobning blandt skolebørn er OK.

Se nu at få revideret den lov om ytringsfrihed.

Når voksne mennesker ikke kan finde ud af at forvalte den frihed på en ordentlig måde, så må lovgivningen jo træde til.

Og husk så: at vi godt nok har ytringsfrihed, men vi har ikke ytringspligt. Jeg har heller ikke ytringspligt, men nu kan jeg ikke bare tie stille til det, der foregår, og nu igen fra Jyllands-Postens side, så nu vil jeg benytte mig af min ytringsfrihed, og jeg håber, det, jeg skriver, når frem i sin helhed til både Jyllands-Posten, regeringen og folketinget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce