Annonce
Læserbrev

Flagvirus. En dumsmart tegning

I gamle dage var Danmark kendt for H.C. Andersen, fodbold og wienerbrød. I dag er vi dem med ytringsfrihed, tegninger og fremmedfjendske holdninger.

Læserbrev: At tegne et flag med virus på er efter min opfattelse dumsmart, for nu at bruge vores dronnings gamle udtryk.

Landets flag er lig med befolkningens identitet. Og i de fleste lande er man stolte af sit flag. I nogle lande straffes man med fængsel, hvis man siger noget fornærmende om flaget. Det sidder man ikke i rundkreds for at tale om. Nej man ryger nogle steder direkte i fængsel, hvis man fornærmer folk. Også som turist.

Hvorfor skal et lille land som Danmark altid brillere med at være klassens morsomme klovn? Ja, vi har grundlovssikret ytringsfrihed og det er godt. Men det er ikke altid smart at udtrykke sig uden at tænke sig om. Vi vil være sjove og dække os ind via humor.

Humor er godt, men det kan også dække over en usikkerhed. Vi prøver at gå lige til stregen. Men holder vores selvfede holdninger? Måske fordi vi ikke tager os selv alvorligt, så tager vi heller ikke andre alvorligt og glemmer, hvordan man skal opføre sig ordentligt og respektfuldt overfor andre landes værdier og kulturer. Så laver vi sjov med dem og bryster os af, at det har vi skam ret til. For vi må sige lige hvad vi vil. Ret til at krænke andres følelser.

Vi tror, vi er modige og spiller med musklerne, men hvad mon de næsten 100 millioner, som har reageret på flagtegningen med virus, på tænker? Vi træder på andre menneskers følelser. Bare fordi vi har ret til at håne og såre andre, behøver vi ikke gøre det.

Det er ikke for sjov, at et land må lukke en storby på 50 millioner indbyggere helt ned og mange lande evakuerer folk fra områderne. Ja endda stopper flyvning til Kina på grund af Coronavirus. Nej, det er fordi man har lært af de sociale medier og denne gang vil Kina ikke risikere noget. Man husker SARS og MERS. Hvorfor kan vi ikke bare sige undskyld Kina, hvis vi dummer os? Dumsmart, tænker jeg. Hvad har vi lært af tidligere tiders tegninger? Ingenting. Vi gentager os selv. Imens vi håndhæver vores ret til at træde på andre, kan det koste erhvervslivet mange arbejdspladser. Mon ikke det ville klæde os bedre bare at sige undskyld. Og så komme videre. Ikke fordi jeg sympatisere med kineserne på ret mange områder, men fordi vi synes vi har ret til at krænke dem, behøver vi ikke gøre det. Det er ikke længe siden, vi solgte ud af vores sjæl for to pandaer til zoo i København.

I gamle dage var Danmark kendt for H.C. Andersen, fodbold og wienerbrød. I dag er vi dem med ytringsfrihed, tegninger og fremmedfjendske holdninger. Når man udenfor Europa siger: ”Jeg kommer fra Danmark” så bliver der altid tavshed. Ingen siger noget. Sådan var det bare ikke før i tiden. Undskyld.

Bodil Johanne Jørgensen.
Annonce
Horsens For abonnenter

Borgmester vil tage trykket af ansatte: Nu skal politikerne godkende dispensationer i byggesager

Danmark

Torsdagens coronatal: Syv færre indlagt det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Sovende mand vækket af røg, da huset brændte

Horsens For abonnenter

Snart går det løs på VIA's nye skole til 600 mio. kr: Se billederne af de nye rammer kort inden studiestart

Odder

Kroens kælder kan rumme alt: Under krigen blev her skjult nedskudte krigsflyvere, nu ligger fine vine og venter på at blive smagt

Sport

Malte Kiilerich er blevet en profil i forsvaret

Kultur

Padelcenter laver ny turnering med rejse på højkant - og lokalt krav til deltagerne

Horsens For abonnenter

Daniel svæver hen over byen - og når det ikke blæser nok, har han selv vind med på ryggen

Horsens

Gravsten viklet ind i afspærringstape: Det handler om sikkerhed for gæsterne på kirkegården

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Danmark

Vejdirektoratet hæver hastigheden på motorvejen: Her må du fremover køre 130 km/t

Erhverv

Bageri måtte vente i 11 måneder på et forventeligt nej fra en offentlig myndighed

Sport

John Madsen er død

Horsens For abonnenter

Flere partier er bekymrede over stort antal dispensationer i byggesag fra sydbyen: V opfordrer borgmester til at gribe ind

Debat

Genbrug kan gøres bedre: Hvorfor må vi ikke klunse på genbrugspladsen?

Annonce