Annonce
Ikast-Brande

Flagermus bremser boligbyggeri

Omtrent sådan vil de otte boliger komme til at se ud, hvis de da nogensinde bliver til noget. Computervisualisering: Fink Byg
Klage fra Danmarks Naturfredningsforenings lokalafdeling i Ikast-Brande har sat en foreløbig stopper for otte boliger på Enkehøj i Brande.
Annonce

Brande: En klage fra Danmarks Naturfredningsforenings lokalafdeling i Ikast-Brande har standset byggeriet af otte boliger på Enkehøj 62-66.

Det er byggefirmaet Fink Byg, der har planer om at opføre boligerne, som i det store og hele er magen til de boliger, firmaet opførte på Vejlevej sidste år.

Boligerne skal efter planen være på mellem 113 og 136 kvadratmeter med en grundstørrelse på minimum 250 kvadratmeter eksklusiv vej- og fællesarealer, og både teknik- og miljøudvalget og byrådet godkendte tidligere i år planerne, som først havde været sendt i offentlig høring.

Efterfølgende har Danmarks Naturfredningsforenings (DN) lokalafdeling klaget over retslige forhold i forbindelse med endelig vedtagelse af planerne.

Hos DN er vurderingen, at planerne er i strid med habitatdirektivets regler for beskyttede arter, blandt andet flagermus. DN mener endvidere, at planerne er i strid med planlovens regler om udlæg af nyt byvækstareal, og at anvendelsesbestemmelserne for en del af lokalplanens område er uklare.

Annonce

Fink Byg må vente

I første omgang har DN anmodet Planklagenævnet om at tage stilling til, om klagen kan have opsættende virkning. Det har nævnet givet DN medhold i, at den har, primært på grund af en formodet utilstrækkelig vurdering af byggeriets påvirkning på flagermus.

Til gengæld har klagenævnet endnu ikke truffet en endelig afgørelse i sagen, men indtil det er sket, må Fink Byg pænt vente med at sætte spaden i jorden, vel og mærke kun hvis Planklagenævnet afviser klagen fra naturfredningsforeningen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Frank Jensen: - Man kan opfatte, at min glæde bliver for overvældende

AC Horsens For abonnenter

Tankevækkende klø i Aarhus: Tre store problemer i AC Horsens

Annonce