Annonce
Horsens

Flæsk ud af huset dækker ikke udgifterne: Dollys udnytter de tomme lokaler under corona-lukningen

Søren Dahl Jensen laver stadig stegt flæsk, men Dollys takeaway står ikke mål med omsætningen på en almindelig dag med spisende i restauranten. Foto: Søren E. Alwan
For første gang har Dollys-ejer Søren Dahl Jensen sat noget på tilbud, men restauranten regner ikke med at hente den store omsætning på takeaway. I stedet satser de på at gøre lokalerne klar til, at danskerne en dag bliver lukket ud i det fri igen.
Annonce

Horsens: - Før corona var jeg gældfri, men det er jeg ikke bagefter.

Virussens indtog og den efterfølgende nedlukning af Danmark har taget hårdt på restauranterne - også hos stegt flæsk-eksperterne fra Dollys. Ejer Søren Dahl Jensens ord viser den økonomiske alvor, men der er også lys for enden af tunnellen.

Hjælpepakker fra staten kan måske gøre gavn, takeaway dækker nogle af udgifterne, og så valgte Søren Dahl Jensen at udnytte situationen, da statsminister Mette Frederiksen (S) tirsdag aften lukkede landets restauranter ned for spisende gæster. Nu var der pludselig plads til at give lokalerne en overhaling.

- Den første halve time havde jeg lyst til bare at sætte mig ned og græde, men så tænkte jeg, at det handlede om at finde den positive vinkel på hele situationen. Der kommer en dag, hvor folk skal ud igen, og så tror jeg, det vil give en modreaktion. Det bliver ligesom, når køerne kommer på marken for første gang, og til den tid skal alting hernede stå snorlige, siger han.

Det hjælper på mit humør, at vi går og renoverer, og at vi har noget at se frem til.

Søren Dahl Jensen, ejer af Dollys

Annonce

Hjælper på humøret

Dollys-ejeren har måttet gemme højdeskrækken væk for at male vægge i fem meters højde, og snart får lamperne og havemøblerne en tur, mens en ny bar og nye blomsterbede også er på tegnebrættet.

- Det hjælper på mit humør, at vi går og renoverer, og at vi har noget at se frem til, siger han og peger på hjælpepakkerne som en anden ekstra opløftning.

Maling og pensel bruger han om formiddagen og eftermiddagen, men da Folkebladet kigger forbi kort før aftensmaden, har Søren Dahl Jensen skiftet uniform, så han er klar i køkkenet.

Annonce

Takeaway er damage control

I tre timer kan folk hente takeaway fra et begrænset menukort. Stegt flæsk er selvfølgelig ikke pillet af.

- Vi har et mindre udvalg af retter, hvor prisen er ens på alle sammen. For symbolikkens skyld har vi sat prisen lidt ned, og det er første gang nogensinde, at jeg har sat noget på tilbud. Det kan ikke dække alle omkostninger - det er symbolsk, det er damage control, og det kan måske klare huslejen, men det er også med til, at vi kan holde fanen højt, siger Søren Dahl Jensen, der regner med, at takeaway højest dækker 15 procent af den normale omsætning.

Det skyldes blandt andet, at de holder antallet af kurverter nede.

- Vi tager de forbehold, vi skal, og derfor har vi også sat et loft for antal bestillinger. Det er ikke forsvarligt, hvis vi er mere end fire mennesker i køkkenet, eller at der kommer mange på én gang og skal hente maden. Vi havde cirka 90 kuverter i går (onsdag, red.), og der skal ikke være flere end det, siger han.

Aron Jónasson og Otto Lerche bruger handsker og sprit i stor stil i disse dage, når de forbereder mad til kunderne. Foto: Søren E. Alwan
Annonce

Kan selv styre takeaway

Tiltagene mod coronasmitte er blandt andet masser af håndsprit, mulighed for aflevering af maden direkte i bilen, afspritning af håndtag hvert 15. minut og plastikfilm over dankortautomaten. Efter hver kode-trykkende kunde har betalt, bliver det skiftet.

Dollys havde åbent i starten af corona-nedlukningen, da det stadig var tilladt, men de indså hurtigt, at det hverken var rentabelt eller forsvarligt.

- Det gik lige så stille ned ad bakke, og til sidst havde vi seks borde på en dag. Det handlede også om, at vi ikke selv kunne kontrollere det. Vi kan tage alverdens forbehold, men kommer der to gæster, som er ligeglade, så hjælper det ikke, at alle andre passer på. Nu kommer der to eller tre ad gangen og henter takeaway, og det kan vi styre, siger Søren Dahl Jensen.

Filmen over dankortautomaterne skiftes efter hver eneste kunde. Foto: Søren E. Alwan
Annonce

Tror på mere lukning

Hvornår "køerne" igen kan komme på marken, kan ingen spå om på nuværende tidspunkt, men Søren Dahl Jensen har en forventning om flere skærpende tiltag, inden der bliver åbnet op igen.

Og det er fair nok, siger han. Han håber bare ikke, det kommer til at koste kolleger i det horsensianske madmiljø.

- Det er lige så meget kollegerne, som det er os, der skal gennem det her. Der er kommet en masse gode restauranter i Horsens, og det giver en god branche, at vi har noget dynamik på tværs, siger han.

Lise Grauenkær er i gang med renoveringen, mens de andre er rykket i køkkenet. Foto: Søren E. Alwan
Dollys får i denne tid ingen store bestillinger - man må jo ikke være over 10 mennesker samlet. Foto: Søren E. Alwan
Søren Dahl Jensen roser statsminister Mette Frederiksen for at opfordre til takeaway, da hun lukkede restauranterne ned for at begrænse coronasmitten. Foto: Søren E. Alwan
Hele restauranten får en tur, og det samme er planen med udearealerne. Foto: Søren E. Alwan
Malerarbejdet kan ikke gøres med gæster i restauranten, så det kan lige så godt klares nu. Foto: Søren E. Alwan
En ny bar er også på tegnebrættet i forbindelse med renoveringen. Foto: Søren E. Alwan
Dollys tager ikke imod mere end tre kunder ved et givent klokkeslæt for at holde antallet af folk i huset under 10. Foto: Søren E. Alwan
De er ikke over fire i køkkenet - flere vil være uforsvarligt i disse tider, siger ejeren. Foto: Søren E. Alwan
Flere og flere opfordrer til, at man hjælper restauranterne i sit nærområde i disse tider. Ud over takeaway er gavekort en af mulighederne, man kan høre sin lokale yndlingsrestaurant om. Foto: Søren E. Alwan
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Ejer af Oasen: Jeg troede, det var en kunde, der ringede for at aflyse...

Hedensted

Galleri udstiller samlerobjekter

Horsens For abonnenter

Borgmester er ærgerlig over Learnmark-beslutning - bestyrelsesformand åbner dør på klem

Annonce