Annonce
Odder

Fjernvarmen til Rørth og Saxild er nu sikret

Didde Sværdpiil var rasende over, at Odder Fjernvarme havde sat varme-tilslutningen til Rørth og Saxild i bero. Nu er situationen blevet ændret på et ekstraordinært bestyrelsesmøde. Foto Martin Ravn
Annonce
saxild - Der kommer fjernvarme til Saxild og Rørth. Det har bestyrelsen for Odder Varmeværk besluttet på et ekstraordinært bestyrelsesmøde. I sidste uge blev der ellers rejst spørgsmålstegn ved projektets gangbarhed, da Odder Varmeværk af økonomiske grunde udskød etableringen af fjernvarmeledningen til de to byer.

Carsten Christensen, bestyrelsesformand for Odder Varmeværk, fortæller, at det er lykkedes at finde de besparelser, der gør, at man kan begynde gravearbejdet i august 2016.

- Vi har arbejdet hårdt på at finde en løsning og på at finde de nødvendige besparelser. Det har vi gjort ved at kigge på rørleverancer, isolering, gravearbejdet og selve måden, rørerne bliver lagt på. Det forringer dog ikke produktet, garanterer Carsten Christensen.

- Burde I ikke have fundet de besparelser i første omgang?
Annonce

Aftale med 130 kunder

- Det kan man måske sige. Men det var ikke nødvendigt på det pågældende tidspunkt, siger han.

I skrivende stund har Odder Varmeværk lavet aftale med cirka 130 husstande i Saxild og Rørth om levering af fjernvarme, svarende til cirka 30.000 kvadratmeter hus. Man skal imidlertid op på cirka 45.000 kvadratmeter, før der er tale om en god forretning for Odder Varmeværk.

- Dem tror vi på, vi kan finde. Det er traditionelt sådan, at når først fjernvarmen ligger ude i vejen, så kommer der flere brugere til, siger han.

- Vil det påvirke noget, hvis der ikke kommer flere brugere til?

- Ikke for de, der er meldt til. Nu har vi garanteret, at vi kommer til Saxild og Rørth, så det gør vi med garanti, fastslår Carsten Christensen.

Han ærgrer sig over, at det var nødvendigt at sparke projektet til hjørne og dermed skabe usikkerhed hos de brugere, der allerede havde indgået en aftale med Odder Varmeværk.
Annonce

Ærgerlig formand

- Det ærgrer mig bestemt. Men vi kan ikke bruge penge, vi ikke har. Og ja, vi ville gerne have kunnet informeret de folk, der blev nervøse, men vi vidste ganske enkelt ikke, hvor vi stod henne. Så det skulle der styr på først. Nu har vi en mundtligt accept fra den entreprenør, der skal lave gravearbejdet, og så skal vi have en dialog om, hvornår vi kommer i gang med at grave. Og jo før, des bedre. Entreprenøren er sikkert også interesseret i at undgå alt for meget vinterarbejde, siger Carsten Christensen, der ikke fortryder den første beslutning om at love fjernvarme til Saxild og Rørth, selv om tilslutningsprocenten ikke var så høj som ønsket.

- På det tidspunkt havde vi ikke den endelige pris på gravearbejde, der var ude i licitation, og den endelige pris kom så bag på os. Jeg fortryder ikke, for hvis man går med livrem og seler hele tiden, så udvikler man ikke, siger han.

De borgere og virksomheder, der har udsigt til at stå uden varme i den kommende fyringsssæson, fordi fjernvarmen bliver forsinket, vil Odder Varmeværk gerne i kontakt med.
- Vi vil meget gerne høre fra borgere og erhvervsdrivende, som har spørgsmål. Det gælder især, hvis der er særlige forhold omkring et hus. Vi kigger gerne forbi, lyder det.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted

Kvinde kørte op i anden kvinde

Horsens

Lars mener, at hans 150.000 burhøns har det fantastisk: Intet taler for at nedlægge produktionen

Annonce