Annonce
Horsens

Fitnesscentre og idrætsklubber er enige: Coronapasset kommer til at give bøvl, når vi genåbner

Fit & Sund kan igen byde på holdsport, og derfor er der glæde over, at forsamlingsloftet rykkes til 25. Til gengæld jubles der ikke over coronapasset. Arkivfoto: Morten Pape
Det bliver en kæmpe udfordring for både idrætsklubber og fitnesscentre at skulle tjekke coronapas hos medlemmerne efter genåbningen. Fitnesscenter-ejer Anders Steffensen havde til det sidste håbet, at ansvaret kom til at ligge hos medlemmerne, men sådan blev det ikke.

Horsens: Vi skal nok finde ud af det. Men det bliver barsk.

Anders Steffensen, indehaver af Fit & Sund, som har fem fitnesscentre i Horsens, er behersket glad efter nattens udmelding om, at hans fitnesscentre fra på torsdag igen må åbne.

I genåbningsaftalen lyder det, at indendørs "ikke-kontakt-sport" åbnes for personer mellem 18 og 70 år med krav om coronapas og et forsamlingsloft på 25 mennesker.

Annonce

Det, der bekymrer fitnesscenter-ejeren mest, er udsigten til de mange restriktioner, han og hans medarbejdere fortsat skal arbejde under - og ikke mindst hvad det kommer til at betyde for medlemmernes lyst til at træne i centrene.

- Kravet om at vi skal tjekke coronapas er klart den største udfordring. Vi havde håbet, det blev medlemmernes eget ansvar - men sådan blev det ikke. Vi skal have fundet ud af, hvordan vi gør, når vi skal håndtere mange medlemmer i døren på én gang. Og vi skal have fundet ud af, hvad vi gør i de timer, centrene står ubemandede, siger Anders Steffensen, der ikke mener, det bare vil være en løsning at forkorte åbningstiderne i centrene.

- Hvis vi skal skære i åbningstiderne, så skal vi regne på, hvad det kommer til at koste på antallet af medlemmer - både nu og på sigt, siger han.

- Bliver det for bøvlet?

Anders Steffensen er bekymret for, om hans medlemmer synes, det er for bøvlet at træne lige nu.

- Det er klart, at nogle glæder sig helt vildt, til vi åbner. Men der er givetvis også nogle, der vil tænke: "Ej vi venter lige med at vende tilbage til træning, til der ikke længere er krav om coronapas", simpelthen fordi det bliver for bøvlet, siger han, der forudser store udfordringer med at få de tabte medlemmer vundet tilbage.

Annonce

Badmintonklub håber på tillid

For de frivilligbaserede foreninger kan der også vente en stor arbejdsbyrde, hvis der skal kontrolleres coronapas i indgangen. Her kender klubberne ikke de præcise retningslinjer endnu, og dem afventer formand for Horsens Badminton Klub Christian Jakobsen.

- Hvis der skal stå et bestyrelsesmedlem i døren og kontrollere alle medlemmer, så kommer det ikke til at kunne lade sig gøre. Så skal regeringsfolkene selv ud at stå i indgangen, så de kan se, at det ikke er en holdbar løsning, siger han.

- På biblioteker og restauranter er der ansatte til at kontrollere som en del af deres job, men her skal man igen til at trække på frivillige kræfter, siger badmintonformanden, der dog bakker op om selve coronapasset.


Det er klart, at nogle glæder sig helt vildt, til vi åbner. Men der er givetvis også nogle, der vil tænke: "Ej, vi venter lige med at vende tilbage til træning, til der ikke længere er krav om coronapas", simpelthen fordi det bliver for bøvlet.

Anders Steffensen, indehaver Fit & Sund


For klubbens træningshold vil træneren kunne tjekke coronapasset, så udfordringen drejer sig primært om motionistholdene, der består af dem, som lejer en bane og selv mødes for at spille for motionen og samværets skyld.

- Det er en kæmpe gruppe, som egentlig skulle være stoppet 30. april, men vi har forlænget sæsonen for at yde goodwill. Vi strækker os langt for at lave et nyt setup, hver gang der kommer nye retningslinjer, og det her er sjette gang i denne sæson, siger Christian Jakobsen, der håber, at retningslinjerne vil bære præg af, at man udviser tillid til, at de voksne medlemmer selv kan kontrollere hinanden.

Annonce

Genåbning kommer for sent i Egebjerg

I Egebjerg Idrætsforening er det ikke coronapasset, der fylder i den nye genåbningsaftale.

For det første mangler formand Martin Thomsen mere information om, hvorvidt man for eksempel må dyrke kontaktsport som håndbold og fodbold, hvis man fjerner kontakten fra træningen.

- Men en anden ting er også, at det her er en gratis omgang. Vi er i maj, og al indendørs idræt plejer at være afsluttet nu. Der er ingen turneringer, og vi har kun enkelte hold med dybt engagerede frivillige, som stadig er i gang på det her tidspunkt, siger han.

- Hos os er det frivilligt, om man vil fortsætte, og genåbningen giver da en mulighed for, at nogle hold kan mødes på hyggeniveau eller holde en lille afslutning, men vi kommer ikke til at starte noget nyt. Helt ærligt, så batter det ikke noget, siger Martin Thomsen.

Her er seneste genåbningsaftale:

Følgende genåbner torsdag 6. maj:

* Alle elever i folkeskolen kan vende tilbage på fuld tid.

* 30-minutters-reglen om bordbestilling på barer og restauranter fjernes.

* Serveringssteder må holde åbent efter klokken 23.00 for særlige private arrangementer, hvor deltagerne kender hinanden i forvejen.

* Kravet om, at private fester slutter senest klokken 23.00, droppes.

* Indendørs idræt og fitnesscentre åbner for personer over 18 år mod fremvisning af coronapas.

* Spillesteder, teatre og biografer genåbner med krav om coronapas og op til 2000 tilskuere i sektioner à 500.

* Konferencer og møder med erhvervsmæssige og faglige formål genåbner med krav om coronapas og op til 1000 deltagere i sektioner à 500, hvor deltagerne hovedsageligt sidder ned.

* Forsamlingsloftet hæves til 25 indendørs og 75 udendørs.

Følgende genåbner fredag 21. maj:

* Alle elever på ungdoms- og voksenuddannelser kan møde med 100 procent fysisk fremmøde.

* Elever på videregående uddannelser kan komme tilbage på halv tid.

Kilde: Ritzau/Justitsministeriet.

Når det er sagt, så står idrætsklubben med samme dilemma som Horsens Badminton Klub, når det netop kommer til ketchersport-medlemmerne.

- Vi har baneleje for voksne, og de får mulighed for at fortsætte med at spille, men vi kan som klub ikke stille os op og kontrollere, om alle har gyldigt coronapas. Hvis det bliver et krav, så kan vi ikke køre det tilbud, siger idrætsformanden.

Annonce

Glæde over hævet loft

For Fit & Sund er der også ting at glæde sig over i genåbningsaftalen, understreger Anders Steffensen.

Han glæder sig især over, at forsamlingsloftet bliver hævet til 25. Det betyder nemlig, at fitnesskæden kan komme i gang med den holdtræning, der betyder rigtig meget for centrene.

- 25 er i den sammenhæng markant bedre end 10. Vi kan komme i gang i de store sale - ikke på fuldt niveau, men dog i gang, siger Anders Steffensen.

Horsens Badminton Klubs børne- og ungdomsmedlemmer er vendt tilbage i hallen, og det var med guirlander, flag og goodiebags. Og glæde hos de unge badmintonspillere. Torsdag kan de voksne vende tilbage, hvis coronakravene tillader det. Foto: Nicolai Skovgård

Igennem de seneste måneder har Fit & Sund tilbudt sine medlemmer at træne udendørs. Men det tilbud dropper centrene nu.

- Det er simpelthen for dyrt for os at fortsætte. Der er store udgifter ved at leje telt osv., og udendørstræningen er klart et tiltag, vi har haft for at gavne folkesundheden, siger Anders Steffensen.

Han håber, hans medlemmer vil møde medarbejderne med respekt. Selvom de skal vise coronapas - med de udfordringer, det vil give.

- Der vil opstå frustrationer. Og der vil opstå kø. Men jeg håber, vi finder ud af det på en ordentlig måde, siger fitnesscenter-ejeren.

Annonce

Svømmehal er klar med kort varsel

Også Aqua Forum står klar til yderligere genåbning, så snart der er grønt lys, oplyser centerleder Jørn Juul:

- Vi afventer reglerne, som jeg regner med at få i løbet af tirsdagen. Lige nu ved jeg kun det, jeg har læst i dagspressen, siger han.

Svømmehallens vand har den rette temperatur, da eliteudøvere, børn op til 18 år, der svømmer i foreningsregi, og skolerne har kunnet benytte faciliteterne. Det betyder, at der kan åbnes for svømmere over 18 år med meget kort varsel.

Kampsportscentret, der ligger en spytklat fra Aqua Forum, har også kørt på lavblus under vinterens nedlukning, men lidt aktivitet har der været. Her er det igen eliteidrætsudøverne, der har haft mulighed for at holde træningen vedlige.

Ellers har mange trænet udendørs, oplyser Jørn Juul – om det har været på Forum Horsens’ p-plads eller andre steder på matriklen.

Annonce
AC Horsens For abonnenter

Live: AC Horsens  jagter en pokaloverraskelse

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Antal corona-indlagte falder til det laveste siden først i august - yderligere fire er døde

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

To er blevet fyret: Kommunalt ansatte snagede i 300 personers følsomme oplysninger

Horsens For abonnenter

Det er endnu uvist, om der er PFOS-forurening i Horsens, men "der er ikke risiko for mennesker eller grundvandet"

Brædstrup

Nu har vi chancen: Nyt torv skal sikre børn en sikker skolevej

Erhverv

Afspærring og gravearbejde på Storstranden: Ny bådplads skal snart stå klar

Erhverv

De knokler for landets største oplevelses-legetøjsbutik: Nu ligger åbningsdatoen klar

Nyhedsbrev For abonnenter

Dagens overblik: Slut med frivillige vagter på sygehuset, grøn strøm fra taget og masser af spørgsmål om byudvikling

Horsens

23-årig slog alarm om drab i Køge fra lejlighed i Horsens: Nu sidder han selv på anklagebænken tiltalt for drabet

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Hedensted

Havde gang i 50 wienerschnitzler: Forpagter måtte sadle hurtigt om efter brand

Danmark

Kulturministeren er skræmt over danske børns Youtube-forbrug: - Jeg er bange for algoritmer, jeg ikke forstår

Debat

Mor har klar besked til bilist, der kørte over for rødt ved McDonald's: Du kunne have ramt os. Du kunne have invalideret os. Du kunne have slået os ihjel

Horsens For abonnenter

Bilister har svært ved at komme ud på landevej: Her kan der komme en rundkørsel

Hedensted

Lyt til podcasten: Grøn energi er gået i hårdknude i Glud

Annonce