Annonce
Hedensted

Fiskebutik i Fredericia er ikke nok: Thomas genåbner bageri inden juli

Thomas Frederiksen åbnede Strøgbageriet i 1998 og drev det indtil september sidste år. Han satser på at genåbne inden juli. Arkivfoto
Thomas Frederiksen har købt ovn og anden inventar og får det på plads i Strøgbageriet i Juelsminde inden månedens udgang.
Annonce

Juelsminde: Det varer ikke længe, før der igen kan købes bagværk på hjørnet af Odelsgade og Juelsgade i Juelsminde.

Som Folkebladet forleden skrev, har bager Thomas Frederiksen annonceret genåbning af Strøgbageriet, og han fortæller nu, at genåbningen sker inden udgangen af juni.

- Der er ikke fastsat en præcis dato, men det bliver i uge 26, siger han til Folkebladet.

Hvis der kommer én og vil købe hele ejendommen, så bliver den solgt. Men ellers er det tanken, at bageriet også er åbent, når turisterne er væk. Måske bliver det fredag-lørdag-søndag. Det afhænger af, hvordan folk tager imod det.

Thomas Frederiksen, Strøgbageriet

Annonce

To bolde i luften

Thomas Frederiksen lukkede Strøgbageriet sidste år, fordi han ville bruge alle kræfter på sin nye forretning Fredericia Fisk i Fredericia.

Han solgte ovnen og anden inventar til bageriet og troede på et tidspunkt, at han havde fundet den rigtige køber til ejendommen, som også rummer lejligheder.

Handlen blev ikke til noget, og Thomas Frederiksen har i stedet fundet tid og overskud til igen at drive bageri.

- Jeg tror, det er godt for Juelsminde, at der er en bager i byen, når turisterne rigtigt begynder at komme, siger han og fortsætter:

- Jeg havde egentlig ikke troet, at jeg ville få tid til bageriet. Jeg regnede med, at Fredericia Fisk ville sluge alt. Det gjorde forretningen også det første halve år, men den kører godt nu, og derfor kan det lade sig gøre at starte op i Juelsminde.

Annonce

Har købt inventar

Thomas Frederiksen overlader meget af den daglige drift af Fredericia Fisk til sit personale, så han kan bruge sin sommer i Juelsminde.

Lokalerne står tomme lige nu, men ovn, hæveskab og meget andet udstyr kommer snart på plads. Det er købt i et konkursbo, og Thomas Frederiksen afmonterer det og flytter det til Juelsminde i disse dage.

Ansættelse af personale er også på opgavelisten.

- Min idé var først bare at holde åbent til kl. 12 dagligt, men hvis jeg får personale nok, så bliver det fuld åbningstid som før lukningen, siger han.

Annonce

Ikke kun en sæsonbutik

Både butik og bageri skal der ansættes folk til.

Rekrutteringen får betydning for, hvor stort udvalget på hylderne bliver. Udgangspunktet er dog, at det skal være som tidligere, fortæller Thomas Frederiksen.

Er der også bageri efter højsæsonen?

- Hvis der kommer én og vil købe hele ejendommen, så bliver den solgt. Men ellers er det tanken, at bageriet også er åbent, når turisterne er væk. Måske bliver det fredag-lørdag-søndag. Det afhænger af, hvordan folk tager imod det, siger Thomas Frederiksen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Tirsdagens coronatal: Laveste antal smittede i måneder - men den britiske mutation spolerer glæden

Annonce