Annonce
Odder

Firmaer mangler medarbejdere: Laver jobportal for Odder

Udviklingodder vil have pendlere til at skifte bilkøen på Oddervej ud med et job i hjembyen. Arkivfoto
Firmaerne i Odder klarer sig fint og forventer vækst, og den største udfordring er mangel på arbejdskraft. Udviklingodder håber, nogle vil skifte morgener i bilkøer ud med et arbejde tættere på familien.

Odder: Hvorfor tage bilen til et job som smed i Aarhus eller Horsens hver dag, hvis der er et ledigt job på en metalvirksomhed i Odder? Gevinsten ved at skifte et pendlerjob med et arbejde i byen er mange, og derfor vil Udviklingodder skabe overblik over mulighederne i kommunen.

Det fortalte foreningens formand Arne Sørensen, da Udviklingodder mandag aften holdt generalforsamling i Kontorhuset Randers. Her var omkring 80 erhvervsfolk mødt op.

- Vi arbejder på en portal til lokale jobs. Så kan vi på pylonerne på indfaldsvejene skrive "Træt af køen - så tjek jobiodder.dk. Vi håber, I vil bakke op med jobopslag, når vi er klar til at gå i luften, sagde formanden.

Desuden vil foreningen lave åbent hus-arrangementer på de virksomheder, der har brug for medarbejdere.

Bortset fra manglen på medarbejdere har erhvervslivet i Odder det godt. I sin beretning kom Arne Sørensen ind på, at ejendomsmæglerne i 2018 har haft travlt, og der er gang i grundsalg og byggeri. Desuden går det godt i de fleste virksomheder, viser en analyse, der blev lavet sidste år.

Vi har et kæmpe potentiale i de cirka 6000 Odder-borgere, der hver dag kører ud af kommunen for at arbejde. Vi vil gerne synliggøre de lokale jobmuligheder for dem.

Arne Sørensen, formand for Udviklingodder

Iværksættere skaber vækst

De private virksomheder har haft en vækst i beskæftigelse på 5,1 procent mod 2,4 procent på landsplan, og det er blandt andet iværksætterne i Odder, der trækker væksten op.

- Analysen viser også stor optimisme for fremtiden. Men den allerstørste udfordring, der er nævnt i analysen, er manglen på kvalificeret arbejdskraft. Mange angiver, at det har betydet forsinkelser eller kostet ordrer, sagde Arne Sørensen.

Jobportalen skal få nogle af Odder flere tusinde pendlere til at overveje at få et job tættere på hjemmet.

- Der er flere fordele. Man sparer noget CO2-udslip, og hvis man bruger en time i bilen hver dag, kan man få mere fritid. Man kan cykle på arbejde og måske spare familiens ene bil. Det kunne jo godt være, en jobportal kunne sætte nogle tanker i gang. Det er win-win for familien derhjemme og børnene og byens virksomheder, sagde Arne Sørensen.

Annonce
Horsens For abonnenter

Christina og Torialy har ligget søvnløse af bekymring i flere uger, fordi deres datter var fanget i omstridte ghettoregler: Onsdag blev den bedste dag i lang tid

Danmark

Søndagens coronatal: Efter syv dage med over 4000 nye coronatilfælde falder smittetallet

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Troels Holch Povlsen tonser med tallene: Tredobler omsætning i Horsens-selskabet Nine United A/S

Kultur For abonnenter

Fortidsminder spænder ben for drømmen om "Hollywood"-skilt i Juelsminde

Horsens

Brænder pengene i lommen? Her er de dyreste boliger til salg i Horsens lige nu

Hedensted For abonnenter

Nu bliver bopælen afgørende for, hvor dit barn kommer i børnehave

Flertal afsætter én milliard til trængte sygehuse

Kultur For abonnenter

Tredje søndag før jul gik dine oldeforældre tur på Søndergade

Horsens

Han har kastet omkring 700 ton sten i fjorden i år og kan godt kaldes for 'naturens vogter': Nu har han fået et skulderklap for sin indsats

Horsens

Laudrup og den øvrige elite brugte en lørdag i Horsens: Det er et kæmpe skulderklap, der betyder, vi må have gjort noget rigtigt

Se Danmark: Danmarks måske billigste gård

Hedensted For abonnenter

Grundejerne bestemte første udspil til diget: Vi er blevet overraskede over, hvor kompliceret kysten er

Horsens For abonnenter

Det blev Østerhåb ved et tilfælde: Drømmehuset fra byggeudstilling blev til et hjem for familien Bang Fasting Bauer

Horsens

Uro i nattelivet: Unge mænd råbte og rakte fuckfinger mod politiet

Annonce