Annonce
Odder

Firmaer mangler medarbejdere: Laver jobportal for Odder

Udviklingodder vil have pendlere til at skifte bilkøen på Oddervej ud med et job i hjembyen. Arkivfoto
Firmaerne i Odder klarer sig fint og forventer vækst, og den største udfordring er mangel på arbejdskraft. Udviklingodder håber, nogle vil skifte morgener i bilkøer ud med et arbejde tættere på familien.

Odder: Hvorfor tage bilen til et job som smed i Aarhus eller Horsens hver dag, hvis der er et ledigt job på en metalvirksomhed i Odder? Gevinsten ved at skifte et pendlerjob med et arbejde i byen er mange, og derfor vil Udviklingodder skabe overblik over mulighederne i kommunen.

Det fortalte foreningens formand Arne Sørensen, da Udviklingodder mandag aften holdt generalforsamling i Kontorhuset Randers. Her var omkring 80 erhvervsfolk mødt op.

- Vi arbejder på en portal til lokale jobs. Så kan vi på pylonerne på indfaldsvejene skrive "Træt af køen - så tjek jobiodder.dk. Vi håber, I vil bakke op med jobopslag, når vi er klar til at gå i luften, sagde formanden.

Desuden vil foreningen lave åbent hus-arrangementer på de virksomheder, der har brug for medarbejdere.

Bortset fra manglen på medarbejdere har erhvervslivet i Odder det godt. I sin beretning kom Arne Sørensen ind på, at ejendomsmæglerne i 2018 har haft travlt, og der er gang i grundsalg og byggeri. Desuden går det godt i de fleste virksomheder, viser en analyse, der blev lavet sidste år.

Vi har et kæmpe potentiale i de cirka 6000 Odder-borgere, der hver dag kører ud af kommunen for at arbejde. Vi vil gerne synliggøre de lokale jobmuligheder for dem.

Arne Sørensen, formand for Udviklingodder

Iværksættere skaber vækst

De private virksomheder har haft en vækst i beskæftigelse på 5,1 procent mod 2,4 procent på landsplan, og det er blandt andet iværksætterne i Odder, der trækker væksten op.

- Analysen viser også stor optimisme for fremtiden. Men den allerstørste udfordring, der er nævnt i analysen, er manglen på kvalificeret arbejdskraft. Mange angiver, at det har betydet forsinkelser eller kostet ordrer, sagde Arne Sørensen.

Jobportalen skal få nogle af Odder flere tusinde pendlere til at overveje at få et job tættere på hjemmet.

- Der er flere fordele. Man sparer noget CO2-udslip, og hvis man bruger en time i bilen hver dag, kan man få mere fritid. Man kan cykle på arbejde og måske spare familiens ene bil. Det kunne jo godt være, en jobportal kunne sætte nogle tanker i gang. Det er win-win for familien derhjemme og børnene og byens virksomheder, sagde Arne Sørensen.

Annonce
AC Horsens For abonnenter

Overbevisende og fortjent oprykning: Derfor har AC Horsens muligheden for at klare sig med det hold, der sikrede pladsen i Superligaen

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Su-su-superliga! Reportage og masser af billeder fra kæmpe AC-fejring på stadion og fest i Forum Horsens

Erhverv For abonnenter

Borgere glæder sig til at få fjernvarme - men udsigten til to store varmetanke vækker bekymring

AC Horsens

Stolt og tilfreds cheftræner: Oprykninger vænner man sig aldrig til, og denne her var meget fortjent

Horsens

John Andersen runder snart 83 år, men arbejder syv timer hver dag med sin enestående have

Hylder boykot, men sælger stadig selv Ecco-sko: Nu trækker Niels Flemming Hansen sig som ordfører

AC Horsens

Se alle billeder og reaktioner: Her rykker AC Horsens op i superligaen

AC Horsens For abonnenter

Karakterbogen: Genial satsning gjorde angriber til dagens spiller i superliga-sovs

Brædstrup

29-årig erkender bilbrande i retten: Jeg var depressiv og nede i livet

Horsens

Yvonne fik hjernerystelse, brækkede næsen og slog tænderne løse på parkeringspladsen foran Lidl: Ejer anerkender problem - kanterne er simpelthen for små

Se billederne: Kom med ind i Victor og Birgittes vilde drømmehus med 360 graders terrasse, snedkerkøkken og privat shelter direkte ned til åen

Debat

Det er med stor bekymring for de foreslåede besparelser, at vi skriver dette: Særlige borgere har brug for særlige indsatser

Odder For abonnenter

Bager får sur Smiley for smuds i krogene og kondensvand i fryserummet

Hedensted

Nu vil Tørring også med på padelbølgen: Mangler mindst en million for at få projektet skudt over nettet

Annonce