Annonce
Horsens

Firma vil bygge 450 boliger ved Nørrestrand: Vi trækker naturen ind i byggeriet

Vandløb og søer kommer til at sno sig igennem den nye bydel nord for Nørrestrand. Boligmassen kommer til at bestå af både rækkehuse, tæt-lav bebyggelse og punkthuse i op til tre etager. Her en visualisering af området set fra nord med en udsigtskile mod Fængslet i baggrunden. Visualiering: Årstiderne Arkitekter
Horsens Kommune har solgt 225.000 kvadratmeter jord til Birch Ejendomme fra Silkeborg. Med salget er der for alvor sat gang i udviklingen af en ny bydel nord for Nørrestrand.
Annonce

Horsens: 450 nye boliger er på vej i området nord for Nørrestrand ved Horsens. Horsens Kommune løftede mandag sløret for, at kommunen har solgt 225.000 kvadratmeter jord i området til ejendomsselskabet Birch Ejendomme fra Silkeborg.

Og ejendomsselskabet oplyser, at det er klar til at begynde at bygge i området "hurtigst muligt".

Boligområdet bliver inddelt i otte enklaver med forskellige typer boliger. Der bliver bl.a. bygget rækkehuse, punkthuse, tæt-lav bebyggelse og længehuse.

Fælles for dem alle er, at de får en beliggenhed, hvor der er lagt stor vægt på naturen.

- Det bliver et helt særligt område, hvor naturen skal spille ind i byggeriet. Byggeriet skal tilpasse sig den natur, der er i området. Det her projekt rammer virkelig plet i det, vi gerne vil med Nørrestrand, og jeg er meget glad for, at vi nu kan sætte gang i at skabe den helt nye bydel i Horsens, siger borgmester Peter Sørensen (S), som understreger, at det er vigtigt for kommunen, at der bliver boliger for alle i den nye bydel.

- I projektet er der boliger af enhver type og for enhver pengepung. Vi håber, området bliver for alle, siger han, der oplyser, at boligerne får størrelser på mellem 50 kvadratmeter og ca. 120 kvadratmeter.

Håbet er, at man uanset familiemønster skal kunne se sig selv i den nye grønne bydel.

Peter Sørensen (S), borgmester

Annonce

En helt særlig karakter

Arkitekt Jan Emmertsen fra Årstiderne Arkitekter, der har tegnet det nye boligområde, er begejstret for muligheden for at få lov til at lade naturen fylde. Det kommer bl.a. til udtryk ved et sammenhængende system af vandløb, der skal håndtere områdets regnvand.

- Vi trækker grønne korridorer ind gennem området. Der bliver plads til søer, og flere vandløb og bække vil være med til at give området en særlig fin karakter og bruge regnvandet på en rekreativ måde. Vi vil skabe en landskabsby med boliger for alle, siger Jan Emmertsen, der fortæller, at arkitekterne har haft et tæt samspil med bl.a. biologer, der skal hjælpe med at fastholde naturen i området.

Han understreger også, at der er tænkt over, at beboerne i området skal have mulighed for at se på naturen, så der er bl.a. tænkt i udsigtskiler.

- Man skal have fornemmelsen af at bo i naturen. Det gør området unikt, siger han.

Annonce

Også plads til dagligvarebutik

Birch Ejendomme, som nu skal bygge ved Nørrestrand, er langt fra en ukendt samarbejdspartner for Horsens Kommune.

I øjeblikket bygger selskabet på omkring 400 lejeboliger på Rantzausbakke i Bygholm Bakker, og selskabet har også tidligere bygget i bl.a. Egebjerg.

Og direktør i Birch Ejendomme, René Birch, er glad for nu at kunne gå i gang med at bygge ved Nørrestrand.

- Det er et meget spændende område at bygge i. Horsens Kommune har gang i noget virkelig interessant med udviklingen af Nørrestrand, og det vil vi gerne være med til, siger René Birch fra Birch Ejendomme, som selv kommer til at stå for udlejningen af boligerne.

Birch Ejendomme har købt et areal på 225.000 kvadratmeter nord for Nørrestrand - omkranset af Gl. Århusvej i nord, Egebjergvej i vest og Nordre Strandvej i syd. Byggeriet af 450 boliger går snarest i gang. I første omgang etableres en vej ind til området fra Egebjergvej, og derefter går byggeriet af de boliger der ligger længst mod øst i området i gang. Visualisering: Årstiderne Arkitekter

Det nye boligområde ved Nørrestrand er første etape i den store natur- og byudviklingsplan for Nørrestrand med et samlet areal på 6,8 kvadratkilometer, dvs. 6.800.000 kvadratmeter. Heri er også inkluderet det fredede naturområde ned mod Nørrestrand.

Den første etape på omkring 260.000 kvadratmeter blev udbudt til salg i efteråret. Nu har Birch Ejendomme købt en stor del af det område. Den resterende del af området, som ligger ud mod Egebjergvej, er stadig til salg. Her skal efter planen bygges en dagligvarebutik og almene boliger.

Med tiden er det planen, at 7000-9000 borgere skal have hjemme i den nye bydel nord for Nørrestrand.

I første omgang går etableringen af en stamvej til hele området i gang. Den kommer til at gå fra Egebjergvej - omtrent midt mellem Gl. Århusvej og Nordre Strandvej - og bliver i første omgang eneste indkørsel til det nye boligområde. Når infrastrukturen er på plads, går byggeriet efter planen i gang i etaper. Først bygges der på den del af området, der ligger længst væk fra Egebjergvej.

Efter planen er byggeriet færdigt om tre til fire år.

Området ved Nørrestrand kommer til at bestå af otte enklaver. Det er planen, at hver enklave skal bygges færdig og afleveres med udearealer, før der tages hul på en ny. Visualisering: Årstiderne Arkitekter
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AC Horsens

God vilje, men ingen garanti for flere penge til indkøb i AC Horsens

Horsens

Tyve afsløret af overvågningskamera, mens de planlagde indbrud

Annonce