Annonce
Horsens

Firma vil bygge 450 boliger ved Nørrestrand: Vi trækker naturen ind i byggeriet

Vandløb og søer kommer til at sno sig igennem den nye bydel nord for Nørrestrand. Boligmassen kommer til at bestå af både rækkehuse, tæt-lav bebyggelse og punkthuse i op til tre etager. Her en visualisering af området set fra nord med en udsigtskile mod Fængslet i baggrunden. Visualiering: Årstiderne Arkitekter
Horsens Kommune har solgt 225.000 kvadratmeter jord til Birch Ejendomme fra Silkeborg. Med salget er der for alvor sat gang i udviklingen af en ny bydel nord for Nørrestrand.

Horsens: 450 nye boliger er på vej i området nord for Nørrestrand ved Horsens. Horsens Kommune løftede mandag sløret for, at kommunen har solgt 225.000 kvadratmeter jord i området til ejendomsselskabet Birch Ejendomme fra Silkeborg.

Og ejendomsselskabet oplyser, at det er klar til at begynde at bygge i området "hurtigst muligt".

Boligområdet bliver inddelt i otte enklaver med forskellige typer boliger. Der bliver bl.a. bygget rækkehuse, punkthuse, tæt-lav bebyggelse og længehuse.

Fælles for dem alle er, at de får en beliggenhed, hvor der er lagt stor vægt på naturen.

- Det bliver et helt særligt område, hvor naturen skal spille ind i byggeriet. Byggeriet skal tilpasse sig den natur, der er i området. Det her projekt rammer virkelig plet i det, vi gerne vil med Nørrestrand, og jeg er meget glad for, at vi nu kan sætte gang i at skabe den helt nye bydel i Horsens, siger borgmester Peter Sørensen (S), som understreger, at det er vigtigt for kommunen, at der bliver boliger for alle i den nye bydel.

- I projektet er der boliger af enhver type og for enhver pengepung. Vi håber, området bliver for alle, siger han, der oplyser, at boligerne får størrelser på mellem 50 kvadratmeter og ca. 120 kvadratmeter.

Annonce
Håbet er, at man uanset familiemønster skal kunne se sig selv i den nye grønne bydel.

Peter Sørensen (S), borgmester

En helt særlig karakter

Arkitekt Jan Emmertsen fra Årstiderne Arkitekter, der har tegnet det nye boligområde, er begejstret for muligheden for at få lov til at lade naturen fylde. Det kommer bl.a. til udtryk ved et sammenhængende system af vandløb, der skal håndtere områdets regnvand.

- Vi trækker grønne korridorer ind gennem området. Der bliver plads til søer, og flere vandløb og bække vil være med til at give området en særlig fin karakter og bruge regnvandet på en rekreativ måde. Vi vil skabe en landskabsby med boliger for alle, siger Jan Emmertsen, der fortæller, at arkitekterne har haft et tæt samspil med bl.a. biologer, der skal hjælpe med at fastholde naturen i området.

Han understreger også, at der er tænkt over, at beboerne i området skal have mulighed for at se på naturen, så der er bl.a. tænkt i udsigtskiler.

- Man skal have fornemmelsen af at bo i naturen. Det gør området unikt, siger han.

Også plads til dagligvarebutik

Birch Ejendomme, som nu skal bygge ved Nørrestrand, er langt fra en ukendt samarbejdspartner for Horsens Kommune.

I øjeblikket bygger selskabet på omkring 400 lejeboliger på Rantzausbakke i Bygholm Bakker, og selskabet har også tidligere bygget i bl.a. Egebjerg.

Og direktør i Birch Ejendomme, René Birch, er glad for nu at kunne gå i gang med at bygge ved Nørrestrand.

- Det er et meget spændende område at bygge i. Horsens Kommune har gang i noget virkelig interessant med udviklingen af Nørrestrand, og det vil vi gerne være med til, siger René Birch fra Birch Ejendomme, som selv kommer til at stå for udlejningen af boligerne.

Birch Ejendomme har købt et areal på 225.000 kvadratmeter nord for Nørrestrand - omkranset af Gl. Århusvej i nord, Egebjergvej i vest og Nordre Strandvej i syd. Byggeriet af 450 boliger går snarest i gang. I første omgang etableres en vej ind til området fra Egebjergvej, og derefter går byggeriet af de boliger der ligger længst mod øst i området i gang. Visualisering: Årstiderne Arkitekter

Det nye boligområde ved Nørrestrand er første etape i den store natur- og byudviklingsplan for Nørrestrand med et samlet areal på 6,8 kvadratkilometer, dvs. 6.800.000 kvadratmeter. Heri er også inkluderet det fredede naturområde ned mod Nørrestrand.

Den første etape på omkring 260.000 kvadratmeter blev udbudt til salg i efteråret. Nu har Birch Ejendomme købt en stor del af det område. Den resterende del af området, som ligger ud mod Egebjergvej, er stadig til salg. Her skal efter planen bygges en dagligvarebutik og almene boliger.

Med tiden er det planen, at 7000-9000 borgere skal have hjemme i den nye bydel nord for Nørrestrand.

I første omgang går etableringen af en stamvej til hele området i gang. Den kommer til at gå fra Egebjergvej - omtrent midt mellem Gl. Århusvej og Nordre Strandvej - og bliver i første omgang eneste indkørsel til det nye boligområde. Når infrastrukturen er på plads, går byggeriet efter planen i gang i etaper. Først bygges der på den del af området, der ligger længst væk fra Egebjergvej.

Efter planen er byggeriet færdigt om tre til fire år.

Området ved Nørrestrand kommer til at bestå af otte enklaver. Det er planen, at hver enklave skal bygges færdig og afleveres med udearealer, før der tages hul på en ny. Visualisering: Årstiderne Arkitekter
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Leder: Tak til efterskolen

Det er dyrt at have sit barn på efterskole. Det ved jeg kun alt for godt. Derfor blev jeg selvfølgelig også glad på min privatøkonomis vegne, da jeg fik en mail fra efterskolens forstander om, at jeg kan få noget af egenbetalingen tilbage. Det er et resultat af den aftale, der er indgået med undervisningsministeriet. Tak for det. Og måske især for den del af tilbagebetalingen, der handler om kostpenge. For alt det, jeg sparer på benzin frem og tilbage til arbejde i disse coronatider, ja, dem bruger jeg på at brødføde en stor, sulten teenager. Hvad angår den øvrige del af tilbagebetalingen, siger jeg selvfølgelig ikke nej til pengene. I hvert fald ikke så længe jeg er sikker på, at efterskolens medarbejdere stadig kan få løn, og efterskolen også kan eksistere efter corona. Hver dag siden efterskolen lukkede, har min søn siddet foran sin computer og modtaget undervisning. Idrætslærerne har på skift tvunget ham ud af huset for at tage billeder af blade i skoven, kramme træer eller bare løbe en tur. Lærerne lægger videoer ud og hjælper de unge mennesker med stadig at have en fornemmelse af at gå på efterskole. Nuvel, der er dage, hvor cybersamværet gør savnet større i stedet for mindre, men for det meste kommer sønnen ud af værelset med mere lys i øjnene, end inden timen begyndte. Jeg synes faktisk stadig, jeg får noget for pengene, selvom skolen er lukket. Så for mig er det vigtigste ved hjælpepakken ikke, hvad jeg kan få retur, men at lærerne kan få deres løn og beholde deres job på efterskoler, der stadig står klar til at tage imod vores børn og endda have råd til at gøre lidt ekstra for dem, når de forhåbentlig når tilbage til efterskolen og kammeraterne, inden skoleåret er omme. For hjælpepakke eller ej, så kan min søn og alle de andre efterskoleelever ikke få den tabte tid tilbage. Der er ikke nogen ny chance, uanset hvor mange penge jeg får retur.

Danmark

Liveblog: Politiet opfordrer til at sprede påskehandlen ud over flere dage

Annonce