Annonce
Erhverv

Firma skriger efter danskere: Job går til udenlandske vikarer

Resultaterne er rekordstore, men adm. direktør hos EM Fiberglas, Jørgen Ove Jensen, ærgrer sig alligvel næsten dagligt over, at det ikke er muligt at opdrive dansk arbejdskraft til Hornsyld-virksomheden.Foto: Søren E. Alwan
Annonce
Hornsyld - En stor del af de knap 100 medarbejdere hos EM Fiberglas i Hornsyld, der dagligt producerer tag til Volkswagen og forskellige produkter til vindmølleindustrien, har ikke dansk som modersmål.

Ikke fordi de er billigere eller arbejder hårdere end de danske medarbejdere. Men gennem en årrække har det vist sig at være en umulig udfordring for virksomheden at få tilstrækkelig kvalificeret dansk arbejdskraft, og derfor går vejen til nye medarbejdere i høj grad gennem leje af udlændinge med de rigtige håndværksmæssige kompetencer.

Kun enkelte ansøgere melder sig på banen, når der bliver slået stillinger op på nettet og i aviser, og så er det svært at finde de cirka 10 mand, virksomheden i øjeblikket leder efter:

- Det betyder, at vi hænger bagefter og har svært ved at følge med efterspørgslen. Man vil jo helst have sine egne folk, så man bevarer deres viden i huset, men vi har leveringsaftaler, der skal overholdes, så vi kan ikke vente på, at verden ændrer sig, siger adm. direktør Jørgen Ove Jensen.
Emin Akkus kommer oprindelig fra Tyrkiet, men har arbejdet på EM Fiberglas i tre år. Her er han ved at støbe en skal til en vindmølle - ligesom mange andre udlændinge gør det på virksomheden, der har svært ved at finde nok kvalificeret dansk arbejdskraft.
Resultaterne er rekordhøje, men adm. direktør hos EM Fiberglas, Jørgen Ove Jensen, ærgrer sig alligvel næsten dagligt over, at det ikke er muligt at opdrive dansk arbejdskraft til Hornsyld-virksomheden.
Der skal en holdningsændring til, hvis det fremover skal være muligt at finde den fornødne arbejdskraft til industrien i i Danmark, lyder dommen fra EM Fiberglas.Foto: Søren E. Alwan
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Julia frygter, at der sker ulykke ved trafikeret kryds - kommunen er på vej med løsning

Annonce