Annonce
Horsens

Firma med folk i fleksjob tilbyder at lave din gamle bomuldstrøje om til mundbind

Stinne Simonsen (til højre) står i spidsen for den socialøkonomiske virksomhed Social Craft, der nu tilbyder at lave folks gamle bomuldstøj om til stofmundbind. Arkivfoto: Morten Pape
Social Craft, der beskæftiger folk på kanten af arbejdsmarkedet, tilbyder en miljøvenlig produktion af mundbind.
Annonce

Horsens: Aflever din gamle bomulds-T-shirt om morgenen og afhent et antal stofmundbind om eftermiddagen.

Sådan lyder konceptet i et nyt initiativ, som den socialøkonomiske virksomhed Social Craft har sat i værk i kølvandet på kravet om at bære mundbind i offentlig transport.

- Næst efter CE-mærkede engangsmundbind anbefaler Sundhedsstyrelsen, at folk bruger stofmundbind som second choice. Her kan vi tilbyde at lave gammelt tøj og sengetøj af bomuld om til mundbind, siger Stinne Simonsen, som står i spidsen for Social Craft, der har adresse på Rådhusgade i Horsens.

Annonce

Tre lag og genbrugelige

Sundhedsmyndighederne anbefaler, at stofmundbind består af tre lag tætvævet stof, er forsynet med elastikker og kan sidde tæt til ansigtet, så de dækker både næse og mund.


Og så er der jo den fordel, at de kan genbruges efter vask.

Stinne Simonsen, direktør


Alt det vil Social Craft ifølge Stinne Simonsen tage højde for.

- Og så er der jo den fordel, at de kan genbruges efter vask, siger hun.

Stinne Simonsen oplyser, at privatpersoner, virksomheder og institutioner kan aflevere brugt bomuldstøj eller -sengetøj på Rådhusgade 3 torsdag, fredag og mandag mellem klokken 7.30 og 8.30. Senere samme dag, mellem klokken 16 og 17, vil de kunne afhente mundbindene, som de betaler for stykvis.

Social Craft blev etableret med systue på Rådhusgade i februar 2020. Virksomhedens formål er at opbygge en sund forretning og samtidig hjælpe folk på kanten af arbejdsmarkedet i job, særligt folk i fleksjob. I dag har Social Craft 14 ansatte.

Som socialøkonomisk virksomhed tjener Social Craft penge på ordinære markedsvilkår, men har samtidig fokus på at løfte en social indsats. Væsentlige overskud må ikke tages ud af virksomheden, men kan i stedet reinvesteret i selskabet, er strategien.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Carsten blev fejret på sin 50-års-fødselsdag: Det skulle Mette bare ikke blande sig i

Annonce