Annonce
Hedensted

Firelænget gård rives ned for at give plads til nye rækkehuse

Teknisk udvalg gav i sommer grønt lys for, at den gamle slægtsgård "Eskely" i Daugård kunne rives ned. Nu sender kommunen en lokalplan i høring, som skal gøre det muligt at opføre rækkehuse på grunden. Foto: Hedensted Kommune
Teknisk udvalg siger ja til lokalplan, der giver mulighed for at bygge 12 nye rækkehuse på Skolevej i Daugård.
Annonce

Daugård: Interessen for at opføre nye rækkehuse i de mindre lokalsamfund i Hedensted Kommune vil tilsyneladende ingen ende tage.

Der er i løbet af de seneste år enten bygget nye enklaver eller givet tilladelse til det i blandt andet Hornsyld, Barrit, Stouby, Hedensted og Daugård - og nu er endnu et projekt på vej i sidstnævnte by.

Her har udlejningsfirmaet K & K Ejendomme planer om at opføre 12 nye rækkehuse på hver ca. 90 kvadratmeter til en målgruppe, som tæller både par og familier.

Annonce

Ja til udvikling

På den godt 6000 kvm store grund på Skolevej 18 ligger i dag en gammel, firelænget gård, "Eskely", men den bliver der ikke længere plads til, når de nye boliger skal bygges.

- Vi gav allerede i august tilladelse til, at gården kunne rives ned, fordi vi gerne vil give mulighed for, at de små byer i kommunen udvikler sig. Nu er der også udfærdiget en lokalplan for området, og den har vi med samme begrundelse sagt ja til at sende i høring, siger Lene Tingleff (V), formand for teknisk udvalg.

Lokalplanen for området, der ligger cirka 400 meter øst for skolen, skal i høring i fire uger, inden den kan vedtages, og K & K Ejendomme kan gå i jorden. Håbet er, at husene kan blive bygget i løbet af i år.

Der er blevet bygget i alt 34 nye rækkehuse i Daugård i løbet af 2019 og  2020, og de er allesammen udlejet i dag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AC Horsens

Se videoen: Skarpheden manglede - AC Horsens satsede men måtte nøjes med 0-0 mod VB

Horsens

Nyt testcenter på vej: Om få dage kan man få lavet en kviktest i Brædstrup

Danmark

Politikere er ikke i særlig kategori: Middelfarts 46-årige borgmester lod sig covid-19-vaccinere på samme tid som plejehjemsbeboere

Annonce