Annonce
112

Fire timers aktion mandag: Voksne cyklister ser stort på færdelsreglerne

En trafikaktion mandag i Horsens afslører, at modne cyklister ikke holder sig tilbage, når det handler om at blæse på færselsreglerne. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
En aktion i midtbyen viste mandag, at cyklister over 40 år boner godt ud i statistikken over trafikforseelser.

Horsens: Det er ikke kun unge cyklister, der er lige lovlig friske på pedalerne i trafikken.

Det konstaterede Sydøstjyllands Politi efter en trafikaktion mandag i midtbyen i Horsens med fokus på cyklister og knallerter.

På fire timer, mellem kl. 10 og 14, blev der skrevet 37 sager, og en stor del af bøderne gik til modne mennesker.

- Det er interessant, at gennemsnitsalderen for cyklisterne, der brød færdselsreglerne, er på den anden side af 40 år. Tit har man fordomme om, at det er unge mennesker, der ikke kører ordentligt, men de voksne kan også, konstaterer vicepolitiinspektør Stig Simonsen, Sydøstjyllands Politi efter aktionen.

Annonce

Kør nu ordentligt

Blandt de trafikforseelser, betjentene afslørede, var der otte cylister, der fik bøde for at køre i den forkerte side af vejen.

Tre cyklede mod ensretning, syv cyklede på fortorvet, ni cyklede over for rødt lys, og en enkelt talte i mobiltelefon på cykelturen.

Og det er helt tosset, lyder det fra Stig Simonsen.

- Jeg vil gerne tilskynde til, at folk kører ordentligt på cyklerne. Man er sårbar som cyklist, så overhold nu færdselsreglerne, siger vicepolitiinspektøren, der har en særlig hilsen til de voksne cyklister.

- Som rollemodel for de yngre ser det ikke så godt ud, hvis man ikke selv kører ordentligt, konstaterer han.

Politiaktionen fandt sted i Allegade, J. Chr. Juliussens Vej, Vejlevej, Havnealle, Rædersgade, Sundvej, Svanes Torv, Vitus Berings Plads og Spedalsø.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce