Annonce
Horsens

Fire vejlensiske mænd skal for retten i sag om dødsvold på Nørretorv i Horsens: 20-årig blev tæsket, smidt i bagagerummet og efterladt i hjælpeløs tilstand

På Nørretorv har Tobias Jødals venner omdannet en sten til et mindested for deres afdøde ven, som en aften i maj blev fundet livløs i bagagerummet på en forulykket bil. Nu er retten klar til at tage hul på sagen mod fire mænd, der er tiltalt for vold med døden til følge mod Tobias Jødal. Arkivfoto: Morten Pape
I mere end et halvt år har fire vejlensiske mænd siddet varetægtsfængslet sigtet for at stå bag en ung horsensiansk mands død. Nu er retten klar til at tage hul på sagen.

Horsens: Til februar skal et nævningeting ved Retten i Horsens tage stilling til, om fire vejlensiske mænd er skyldige i, at den 20-årige Tobias Sebastian Jødal i maj afgik ved døden.

Det oplyser specialanklager Anna Holm Christensen fra Sydøstjyllands Politi.

- Onsdag blev mændenes varetægtsfængsling forlænget, frem til dommen falder til februar, oplyser anklageren.

Annonce

Tobias Sebastian Jødal døde, efter han tirsdag 11. maj blev overfaldet i Sølvgade i Horsens med bl.a. en peberspray, flere slag i ansigtet og anden grov vold.

Volden gjorde - ifølge tiltalen - at den 20-årige fik livstruende blødninger i hjernen og gled hen i bevidstløshed, før hans overfaldsmænd smed ham ind bagi deres bil og i høj fart kørte fra stedet. Undervejs i flugten forulykkede de på Nørretorv og efterlod her deres offer i hjælpeløs tilstand, mens de selv stak af til fods.

Dagen efter den 20-åriges død mødte flere hundrede mennesker op på Nørretorv for at mindes ham. Arkivfoto: Morten Pape

Den 20-årige fik hjerneblødninger og hjertestop og blev - selvom politi og redningsfolk kæmpede for at redde hans liv - erklæret klinisk død samme aften. Han blev dog holdt kunstigt i live på Aarhus Universitetshospital i Skejby, indtil respiratoren, der holdt ham i live, blev slukket efter en uges tid.

Fire mænd fængslet

Allerede natten efter overfaldet blev to mænd på henholdsvis 21 og 30 år anholdt af politiet. De blev fremstillet i grundlovsforhør, sigtet for grov vold og frihedsberøvelse. De har siddet varetægtsfængslet siden.

Dagen efter overfaldet blev også en 21-årig mand fra Vejle anholdt og sigtet i sagen. Også han har siddet varetægtsfængslet siden. Det samme har en 25-årig mand, der blev anholdt et par dage senere.

- De har siddet varetægtsfængslet i godt et halvt år. Sigtelsen er ændret fra grov vold til vold med døden til følge, og nu er der lavet anklageskrift, og sagen er altså klar til at komme for retten. Det betyder, at retten kan beslutte, at de fire mænd skal sidde varetægtsfængslet, indtil sagen er afgjort, og det har man valgt at gøre, forklarer Anna Holm Christensen.

Hun oplyser, at sagen begynder ved Retten i Horsens 2. februar, og at den kommer til at køre over fire retsdage, inden der efter planen falder dom i slutningen af februar.

Annonce

28-årig kvinde tiltales ikke

Få timer efter overfaldet blev en 28-årig kvinde fra Vejle også anholdt i sagen. Hun blev sigtet for at have hjulpet de formodede gerningsmænd på flugt efter overfaldet på Tobias Jødal.

Kvinden blev fremstillet i et grundlovsforhør, men hun blev løsladt - og siden har politiet også opgivet at rejse tiltale mod hende i sagen, oplyser Anna Holm Christensen.

Strafferammen for vold med døden til følge er op til 10 års fængsel.

Sydøstjyllands Politi har tidligere oplyst, at "efterforskningen peger på, at motivet til voldsepisoden omhandler et opgør i kriminelle kredse."

Annonce
Horsens For abonnenter

Bevaringsværdig bygning i Eldrup skal rives ned: Ejer vil dog bygge nyt i samme historiske stil, lyder det

Danmark

Ny smitterekord: Onsdagens coronatal er det højeste på et døgn under hele epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Nye restriktioner på vej efter pressemødet: Se her, hvordan de påvirker din hverdag og dine juleforberedelser

Horsens For abonnenter

Planer om daginstitution ved Nørrestrand sendt i høring: Placeringen er så langt som muligt fra det første - meget omdiskuterede - bud

Sport

Mange er dybt berørt: Den fynske fodboldlegende Lars Høgh er død 62 år gammel

Erhverv

Nyt byggefirma har holdt rejsegilde på Torvet: Seks lejeboliger skal stå klar i løbet af foråret

DR-chef stopper efter sag om grænseoverskridende adfærd

HH Elite For abonnenter

HH Elite bløder med millionunderskud - men der er ingen krav om overskud: Derfor er der fuld kontrol og ingen alarmklokker, der ringer hos ledelsen

Horsens

Politiet indfører nattelivszoner i Horsens: Fra lillejuleaften er barer og diskoteker lukket land for dømte med nattelivsforbud

Byens Bedste

Afstemningen er åben: Nu kan du stemme på Byens Bedste 2021

Vaccine tilpasset Omikron kan være klar til marts

Horsens

Åbne vidder og store drømme: Se listen over de fem dyreste landejendomme i kommunen

Sport For abonnenter

En vild rejse og forvandling: I 15 år levede han under de drabelige borgerkrige i Sydsudan – han tog til USA og kunne ikke tælle til ti på engelsk – nu er han profil i Horsens IC

Hedensted

Ny pakkeløsning hos Min Købmand i Daugård: Tager imod Postnord-pakker fra både Hedensted og Løsning

Annonce