Annonce
forside

Fire mænd fængslet for drab og drabsforsøg nytårsnat

Under et slagsmål i Gothersgade nytårsmorgen blev fire mænd stukket med kniv. En blev dræbt og en anden var i livsfare. Torsdag er fire mænd blevet varetægtsfængslet, sigtet for drab, drabsforsøg og grov vold.

Fire mænd er fængslet for et knivoverfald på gaden i København om morgenen 1. januar. De nægter sig skyldige.

Et overfald med kniv nytårsnat på gaden i København kostede ikke bare en 19-årig mand livet. Også tre andre blev stukket ved episoden, mener politiet.

Torsdag er fire mænd i alderen 18-28 år i et grundlovsforhør i Dommervagten i København blevet varetægtsfængslet i fire uger. De er sigtet for drab, drabsforsøg og grov vold mod i alt fire mænd.

Overfaldene blev begået med ved firetiden 1. januar på Borgergade midt i København. Den dræbte var Lorenz Matras. Det var hans første bytur i København, fortalte hans mor forleden til Ekstra Bladet.

Tre af mændene blev anholdt onsdag formiddag. For at overholde grundlovens bestemmelse om, at man skal stilles for en dommer senest 24 timer efter anholdelse, blev de præsenteret for sigtelserne torsdag formiddag.

Et par familiemedlemmer til den ene var mødt op i retslokalet.

Den sigtede, der var iført sort Adidas-tøj, vendte sig flere gange rundt i stolen for at se på første række på tilhørerpladserne. Her sad en mor og hendes lille datter, der havde sut i munden. Også et gråhåret familiemedlem var dukket op.

Senere på dagen blev de tre sammen med en fjerde anholdt fremstillet i et egentligt grundlovsforhør, hvor de blev udspurgt om episoden. De nægter sig alle skyldige.

Dommeren besluttede, at alle fire skal beskyttes af navneforbud

Tre af mændene er tyrkiske statsborgere, mens den sidste har dansk statsborgerskab, har Københavns Politi oplyst.

Grundlovsforhøret blev holdt for lukkede døre, så det er uvist, hvorfor politiet mener, at de er skyldige, ligesom deres forklaringer ikke er kendt.

Det har tidligere været fremme, at drabet og volden blev begået i forbindelse med et skænderi mellem to grupper ved Gothersgade og Borgergade.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

5G er 'den mest stupide idé i verdenshistorien': Skal vores børn have en fremtid?

Læserbrev: Fredag 20. september kl. 19-22 er der borgermøde om 5G på Vejle Bibliotek med pensioneret professor Olle Johansson fra Sverige, biolog, miljøvejleder og lærer Pernille Schriver samt it-specialist Henrik Eiriksson. I det seneste nyhedsbrev fra 5G Space Appellen fortælles der om en lang række borgere i Schweiz og Canada, der oplever alvorlige symptomer præcist sammenfaldende med aktiveringen af 5G i området. En 29-årig mand beskriver det som at være "i en mikrobølgeovn", mens en kvinde betegner Vancouver som værende blevet "radioaktiv". Symptomerne omfatter også søvnsløshed, brystsmerter, tinnitus eller andre høje, indre lyde m.m. Nyhedsbrevet fortæller også om forskning og skræmmende observationer vedrørende fugle og insekter. Vi ved vel efterhånden alle, hvor alvorligt det står til - nok de færreste er klar over, at meget peger på det trådløse som primær årsag. Men hvorfor? Hvorfor hører vi ikke om alt dette i medierne? Mens en ekspert på emnet som professor emeritus i biokemi Martin Pall på den ene side kalder 5G for "den mest stupide idé i verdenshistorien", så lader sandhed og fakta til at være blevet en by i Rusland for ikke mindst Danmarks Radio. Kunne det spille ind, at DR p.t. tester 5G sammen med TDC? Kunne sandheden gå hen og kompromittere et eventuelt forspring på et teknologisk 5G-fodfæste i de allerede udfordrede medietider? Fornyelse ér godt nok tiltrængt, for det jo nærmest støver, når man tænder for DR, men hvad er prisen? Kunne det også spille ind, at Detektors "strålingsjournalist", Ida Elmdal Thagesen, er som snydt ud af næsen på underdirektør i Dansk Industri Peter Thagesen? Forud for Detektors "faktatjek" af 5G tidligere i år havde daværende folketingsmedlem for Alternativet Julius Grantzau givet Ida en lang liste med førende forskere og eksperter, hun kunne kontakte. Men ikke en eneste kom til orde - ud fra DR's "redaktionelle frihed", var svaret senere. Til gengæld kunne "alle dem", Ida havde talt med - herunder industriens private interesseorganisation ICNIRP - forsikre om, at der bare slet ikke er noget at bekymre sig om med 5G, som hun sad og pludrede. Og ja, jeg skrev pludrede. DR's "redaktionelle frihed" er gået for vidt, men verden ligger, som vi har redt på grund af en kollektiv laissez faire, hvor 5G kan blive den ultimative udfordring. Jeg gad vide, hvornår de mange tavse stemmer kan eller tør istemme frit? Hvor meget vores børns fremtid er værd? Borgermødet vil vise det.

Horsens

Endnu et mislykket forsøg: Tre upålidelige pile udsætter behandling af syg vildhest

Annonce